10 bästa drönerappar för Android för att förbättra din flygning

0 Shares

DJI Inspire 2-kontroller med skärm och drone-app.  DJI smart fjärrkontroll.

Denna artikel publicerades ursprungligen på vår partnersida DroneRush.com

Glada att flyga din nya drönare? Naturligtvis är du det, men först vill du se till att du har alla verktyg du behöver för att flyga säkert. Det inkluderar den senaste mjukvaran inte bara för drone-appen för att styra din drone, utan för ytterligare verktyg för att förbättra din flygupplevelse också.

Idag handlar allt om de extra apparna du kan installera för att få ut mer av din flygupplevelse, det här är några av de bästa drönapparna.

Från och med den 21 april 2021 finns det fjärr-ID-krav för att flyga inom USA, du behöver inte oroa dig för dem idag, men de kommer snart att påverka alla piloter. Se till att du känner till drönarlagen i ditt område innan du flyger.

Bästa drone-appar:

Först en del teori. Vad hoppas du åstadkomma före eller med ditt flyg? Kanske försöker du hålla det lagligt och se till att du kan flyga på en viss plats, det finns en app för det. Kanske letar du efter en loggningstjänst för att spåra dina flyg, det finns också verktyg för det, eller kanske du bara vill ha en väderrapport. Dina behov kommer också att variera beroende på din drönare – en kameradron har till exempel andra behov än en racingdron.

Fortsätt och kör ner listan för att få en uppfattning om vilka funktioner en app som inte är tillverkare kan tjäna för dig. Vi hoppas kunna hjälpa dig att hitta något nytt och användbart.


1. Google Earth

Pris: Free

Som du väl vet är det första du behöver göra med någon drönare (efter att du registrerat den) att räkna ut en plats att flyga med den. Sanningen är att det finns några drone-dedikerade kartappar på vår lista idag, de är fantastiska för att visa var det är säkert att flyga. Säkra platser att flyga är en sak, men innan du kommer till den punkten, varför inte skura Google Earth för att hitta exceptionella platser att flyga på. Google Earth är gratis för din mobila enhet och finns också på nätet.

Relaterad läsning: Bästa kartappar för Android – på Android Authority


2. Flygkarta

Pris: Free

Airmap är ett av de verktygen som gör så mycket mer än bara att kartlägga en potentiell flygplats eller hjälpa dig att hålla en logg över ditt flyg. Med stöd från företag som Microsoft och Qualcomm, för att inte tala om dronspelare som Yuneec, blir Airmap snabbt det de facto-verktyget för kommersiell drönare. Låt inte deras drönarkartläggning, geografiska stängsel och kommersiella verktyg för flygloggning skrämma dig, det är värdet att använda trafikvarningar i realtid i deras mobilapp. Kolla in Airmap för dina grundläggande behov eller för din kommersiella pilotverksamhet.


3. FAA: s B4UFly

Pris: Free

Låt oss hålla det här super enkelt: FAA är den enhet som verkställer drönarlagar i USA, och det här är deras app som berättar var och när du kan flyga. Jag kunde sluta med det, men jag känner att du borde veta att B4UFly är lite ansträngande ibland och säger att du inte kan flyga på vissa ställen som du kan. Med detta sagt ger appen en av de mest detaljerade flygplatsförteckningarna runt, som visar varje rad på 5 mil. Vad det beror på, om du är osäker, är B4UFly-appen hur du går till källan för juridisk information om droneflyg i USA.

Om din drönare väger 0,55 kg eller mer måste du registrera dig hos FAA och fästa ditt registreringsnummer på båten. Processen är enkel, men det kostar 5 USD och du måste vara minst 13 år gammal. Denna registrering kommer att utsätta dig för FAA-reglerna för drönare, vilket vi rekommenderar att du bekantar dig med. Drone Rush kan också hjälpa:

Om du flyger för lön eller någon annan form av kompensation måste du verka under en annan uppsättning regler och ha en kommersiell drönlicens. Vi kallar det del 107, det är inte så svårt att få, men det tar lite tid att lära sig alla regler. Vi vill hjälpa dig att lära dig reglerna och få din kommersiella licens, kolla in vårt utbildningsmaterial för dronepilot.


Drone Rush Drone Pilot Training banner Pilot-Training-Banner

4. Håll muspekaren


Hover Drone-appen

Pris: Free

Hover är en underskattad app som ger information om kartläggning och platsmedvetenhet enligt Airmap, men lägger sedan till väderinformation. I en överblick kan Hover berätta om det är säkert att flyga. Med hänsyn till sikt, vind, plats och mer är Hover kanske inte den enda drone-appen du behöver, men om du bara skulle hålla fast vid en är en app som denna verkligen en solid satsning. Ta över muspekaren för din mobila enhet nu.


5. DroneDeploy

Pris: Free

Nästa är en app som vi först tvekade att inkludera. Vi hade hoppats att göra en lista över de bästa drönerapparna som inte fokuserade på någon leverantör, sanningen är att DJI är en så stor spelare, och den här appen är så cool att vi inte kunde motstå. Om du äger ganska nära någon DJI-drone från Phantom 3 och nyare, ta en titt på DroneDeploy som en alternativ styrenhet för din flygmaskin. Appen ger avancerad flygplanering och autonom kontroll för din drönare. Välj en koordinatsökväg och se hur din drönare flyger rutten, få appen att kontrollera kamerans exponering på språng och mycket, mycket mer. Kolla in DroneDeploy nu.


6. UAV-prognos


UAV Prognos drönare app

Pris: Free

UAV Forecast fokuserar nästan helt på vädret och strävar efter att tillhandahålla detaljerad vind- och väderinformation som hjälper dig att bestämma om det är säkert att flyga. Berätta för appen parametrarna för din drönare, den kan då snabbt ange om det är dags att flyga idag eller inte. En rad pilotinformation tillhandahålls, inklusive vindhastighet och riktning, vindkylning och temperatur, molntäcke, synlighet och mer. För att inte överträffas av andra appar där ute, tillhandahåller UAV Forecast också kartläggning med synliga flygresor. Kolla in det för dina väderbehov.

Relaterad läsning: Bästa väderapparna för Android – på Android Authority


7. Kittyhawk

Pris: Free

Låt oss se, vi har täckt appar som kontrollerar vädret, appar som har kartor med listor utan flygzon, kartor med aktiv flygtrafikinformation, appar som håller flygloggar och hjälper dig att spåra dina drönare, nu för en app som gör allt av ovanstående. Kittyhawk: Drone Operations är en robust app och plattform, inklusive allt från kontroller före flygning till analys efter flygning. Kittyhawk är en ambitiös app och plattform redo att få dig i luften och få ut det mesta av din tid på himlen.


8. Sun Surveyor (Sun & Moon)

Pris: 7,99 USD

Om du någonsin varit ute … slutar jag bara där. Utomhusfotografering handlar nästan uteslutande om att hantera solljus, detta är aldrig mer sant än med dronefotografering, eftersom det inte finns någon skugga där uppe. Istället för att gissa var solen och månen kommer att vara, varför inte veta säkert, gör Sun Surveyor detta med stor noggrannhet. Den perfekta sol- eller månpositionen är bara en app borta. Sun Surveyor (Sun & Moon) kostar $ 7,99 för Android.


9. Bekräfta

Pris: Free

Försäkring. Älskar det eller hatar det, försäkring är en viktig del av det moderna livet. Till skillnad från din bil- eller husförsäkring, som du betalar en premie varje månad, gör Verifly något annat, försäkring på begäran. Tanken är enkel, dina flygningar, särskilt kommersiell verksamhet, är antingen för få eller för spridda och oförutsägbara för att åta sig heltidsförsäkring. Verifly låter dig logga din starttid och sluttid och sedan bara betala för det du använder. Det börjar på cirka $ 10 / tim. Klicka på nedladdningsknapparna nedan för att se mer information om den faktiska täckningen. Politik tecknas av Global Aerospace, Inc.


10. Litchi för DJI-drönare (särskilt övervägande)

Pris: 24,99 USD

Vi vet alla att du behöver de officiella DJI GO, DJI GO 4 och DJI Fly-apparna för att flyga dina favorit DJI-drönare, eller hur? Fel! Det finns några alternativa appar där ute som kan ta kontroll över din DJI Mavic Pro, DJI Spark, DJI Phantom series drone och mer, det bästa av dessa appar som vi har försökt att dejta Litchi. Det fullständiga appnamnet är långt, men förklara det mesta av vad det gör, Litchi för DJI Mavic / Phantom / Inspire / Spark är en robust app som bibehåller samma känsla som DJI-apparna, men det gör saker lite annorlunda. I grund och botten, om du vill, om du letar efter det bästa av DJI-applikationen, plus några nya godisar, är Litchi väl värt att överväga. Waypoint-flygningar och inbyggd VR / FPV-funktionalitet är de viktigaste faktorerna som lockade mig till Litchi. Rika funktioner och funktioner som dessa är till hands genom det löpande priset på $ 24,99 för appen, vilket kan vara längre än vad många kanske tänker på.


Det är allt för idag, vi hoppas att du har hittat en ny app eller två för att förbättra dina flygningar, eller få ut mer av de fångade flygbilderna efter det faktum. Detta är en tidig lista med gott om utrymme att växa och mogna, precis som dronemarknaden, så snälla slå oss upp i kommentarerna om du vill diskutera andra appar som du tror hör hemma här.


dji smart fjärrkontroll med skärm för DJI Mavic-drönare


Vänta.. Laddar omröstning


Drone Pilot Ground School 1920x238 banner

0 Shares