10 saker Apple borde helt stjäla från Android för iOS 8 och iPhone 6

0 Shares

Steve Jobs sa en gång “bra artister kopierar, stora artister stjäl” (tillskrivs Picasso) och följde upp med att erkänna: “Vi har alltid varit skamlösa om att stjäla bra idéer”.

Det är kanske ett av de mest missförstådda citaten i teknikindustrin. Det betyder inte att hitta något bra och sedan klona det, utan att titta omkring, fördjupa dig i det bästa av det som finns där ute och sedan räkna ut ett sätt att göra det bättre.

För sent har Apple säkert anklagats för att ha gjort en hel del stjäl, särskilt med iOS; den “platta” designen har liknats med Windows Phone, och det finns tydlig Android-inspiration i olika komponenter, inklusive Control Center.

Naturligtvis skulle du vara ganska vilseledd att överväga denna enkelriktade trafik, med tanke på branschens förkärlek för att använda Apple som ett slags gigantiskt outsourcat forsknings- och utvecklingsföretag.

Om något, önskar vi att Apple skulle “stjäla” mer, särskilt från Android, som har några riktigt bra idéer som vi gärna vill se i nästa version av iOS:

0 Shares