£ 100 EE Kestrel är den billigaste 4G-smarttelefonen

0 Shares

EE har meddelat sin första egenmärkta smartphone, Kestrel, i ett försök att locka dem som letar efter 4G-hastigheter på en budget.

Kestrel är baserad på Huawei Ascend G6, och till £ 100 är det den billigaste 4G-smarttelefonen som för närvarande finns i Storbritannien.

Kestrel behåller de flesta av G6-funktionerna, från sin 4,5 tum qHD (960 x 540) skärm, till sin 1,2Hz fyrkärniga processor och 1 GB RAM.

8 GB utbyggbart lagringsutrymme, Android Jelly Bean 4.3 och ett 2000 mAh batteri utgör resten av specifikationsbladet. Den enda skillnaden är en bump down i kameravdelningen från 8MP till 5MP.

Moto G erbjuder mer smartphone för liknande pengar, med bättre specifikationer runt om, men det erbjuder inte 4G-stöd eller en microSD-kortplats.

Kestrel kan också hämtas gratis på ett tvåårskontrakt på £ 14 per månad som erbjuder 500 minuter, obegränsad text och 500 MB data.

£ 22 per månad stöter på minuterna upp till 1000, behåller de obegränsade texterna och serverar 2 GB data utöver obegränsade texter och samtal från alla EU-länder.

Det finns inget ord om ett solidt släppdatum för EE Kestrel ännu, men du kommer att kunna hämta det i slutet av april.

LÄS MER: Motorola Moto G recension

0 Shares