157 nya emojis som slår iOS och Android med lanseringen av Emoji 11.0

0 Shares

Emoji 11.0

Under Emoji 11.0-bannern beror en rad nya emojier på skärmen på iOS- och Android-enheter senare i år.

Efter att ha förhandsgranskats i slutet av förra året har den fullständiga listan över emojier nu publicerats av Unicode Consortium, och de kommer att lanseras under andra halvan av 2018 – augusti eller september. Vad kan du se fram emot? Nya rödhåriga och skalliga män och kvinnor har, liksom en kvinnlig superhjälte, en piratflagga och en mikrobe.

Släppningen ser ett ganska stort hopp i numreringen – från Emoji 5.0 till Emoji 11.0. Det här är inte riktigt som Microsoft och Apple hoppar över Windows 9 och iPhone 9, men det ger emoji-numreringen i linje med Unicode Standard.

Unicode accepterar redan förslag på nya tillägg som ska ingå i Emoji 12.0, och tidsfristen för inlämning är mars i år.

Bloggar om den kommande utgåvan säger Unicode:

Den nya Emoji 11.0-uppsättningen är fast och slutgiltig och innehåller den information som behövs för att leverantörer ska börja arbeta med sina emoji-teckensnitt och kod före lanseringen av Unicode 11.0, planerad till juni 2018. Den nya emoji börjar vanligtvis visas på mobiltelefoner i Augusti eller september.

Mannen och kvinnans emoji kan nu ha olika frisyrer (rödhåriga, lockiga hår, vithåriga och kala), och den nya superhjälten och superskurken stöder kön och hudtoner. Det nya benet och foten stöder också hudtoner.

Du kan kolla in listan över nyligen tillagda emojis på Unicode-webbplatsen och i videon nedan:

Bildkredit: Emojipedia

0 Shares