2 regler för att ta bort virus från din Mac

0 Shares

Många datoranvändare säkerställs att Mac-enheter är mycket tillförlitliga och att de inte kan smittas av ett datavirus. I vår korta guide kommer vi att ge dig några effektiva regler för borttagning av Mac-virus. Du kommer också att få effektiva tips om hur du skyddar Mac-datorn från olika virus, cyberattacker och hackare.

Oavsett om du arbetar på din Mac eller surfar på Internet varje dag behöver du pålitlig programvara som kan skydda din enhet från virus online. Trots att Mac-datorer har ett fantastiskt säkerhetssystem kan de ändå hackas av erfarna skurkar. Även om du jämför Mac och Windows verkar det första säkrare men det betyder inte att du kan använda det utan ett bra antivirusprogram.

Hur kan jag förhindra virus på din dator?

Naturligtvis är det bättre att förebygga virus än att ta bort dem. Kolla in om du gör alla dessa saker för maximalt skydd:

Öppna aldrig några e-postmeddelanden som innehåller en länk. Om du klickar på länken kan det ta dig var som helst, och detta kan vara ett slags virusnedladdning. Håll dig säker och kom ihåg att även banker och pålitliga företag aldrig ber sina kunder att klicka på en länk i e-postmeddelandet. Ladda inte ner några filer från en icke-pålitlig källa. Du kan ladda ner musik och videofiler med ett dolt virus som smittar din Mac plötsligt. Installera de senaste uppdateringarna i tid. Det finns större chanser att vara säker om du har den senaste versionen av programvaran. Ladda ner ett pålitligt antivirusprogram för att skanna din enhet och ta bort misstänkta program och virus. Anslut inte din Mac till ett offentligt Wi-Fi eftersom någon annan lätt kan få kontroll på din dator på distans. var försiktig med Facebook-bedragare. Du kanske märker att din vän skriver att han eller hon är i trubbel och ber dig skicka lite pengar. Det betyder att någon har brutit sitt konto och använder det för en bluff. Ladda inte ner Flash Player-uppdateringar eftersom det här är ett möjligt sätt att få ett virus på din Mac.

Hur tar jag bort virus från Mac Fast?

Om du misstänker att du redan har ett virus på din enhet är det två sätt att ta bort det:

    Automatisk radering. Detta är det enklaste och snabbaste sättet att bli av med virus. Ladda bara ned och installera ett antivirusprogram för att skanna enheten efter virus. Om du tar bort virus automatiskt kommer alla misstänkta filer att tas bort från Mac så att viruset inte har några chanser. Detta är den mindre effektiva metoden men det kan lösa sig om du söker efter misstänkta applikationer grundligt och tar bort dem alla.
0 Shares