4G? Så passé – Japans redan igång 5G-försök

0 Shares

Redo för nästa generations mobildatahastigheter? Det kommer inte när som helst snart, men den japanska operatören NTT DOCOMO har rekryterat internationella telefontillverkare för att börja 5G-prövningar.

DOCOMO tillkännagav idag planer på att starta experimentella försök i Yokosuka i Kanagawa Prefecture, Japan, och det kommer att göras tillsammans med sex globala enhetstillverkare: Samsung, Nokia, Ericsson, Fujitsu, NEC och Alcatel-Lucent.

Har du precis uppgraderat till en 4G LTE-enhet? Oroa dig inte, 5G-hastigheter förväntas inte vara kommersiellt tillgängliga fram till 2020 – samma mål som vi hörde från Huawei förra sommaren. 5G förväntas leverera 10 Gbps + dataöverföringar, vilket DOCOMO säger erbjuder 1000 gånger vad LTE (visat ovan) kan leverera idag.

Försök börjar först inomhus på DOCOMO: s FoU-center, med uteslutande fältförsök efter 2015. DOCOMO strävar efter att börja dela sina data 2016 när transportörer arbetar för att standardisera 5G före den eventuella lanseringen.

Vi är glada för dagen att vi kan ladda ner en hel film till våra otaliga enheter på en halv sekund, även om det är en nykterande påminnelse om att någon alltid arbetar för att göra den teknik vi älskar allvarligt föråldrad. Jaja. Ta med framtiden.

[Source: NTT DOCOMO]

LÄS MER: Håll fast – 5G kommer att landa 2020, säger Huawei

0 Shares