5.5in Samsung Galaxy Note Neo tillkännagav: S Pen shenanigans på en budget

0 Shares

Kommer du ihåg viskningarna från en budget Galaxy Note Neo-enhet med en sexkärnig processor? Det visar sig att de var sanna. Samsung Polen gjorde det bara officiellt.

Riktad till gadgeteers som längtar efter storskärmen och stylusfärdigheterna i Galaxy Note 3, erbjuder Note Neo en lite mindre 5,5-tums AMOLED-skärm med en lägre 720p-upplösning – och internerna är också betydligt mindre nötiga.

LÄS MER: Samsung Galaxy Note 3 recension

Note Neo packar 2 GB RAM, 16 GB utökbart minne (via microSD) och en 8MP-kamera under konstläderskalet. Dess nötiga 3,100 mAh-batteri borde hålla det tickande förbi din sängtid.

Som jämförelse har Note 3 en 1080p 5.7in skärm, en fyrkärnig Snapdragon 800-processor och 3GB RAM. Vi förväntar oss att det lägre pixelantalet Neos 5.5in-skärm betyder att det är något mindre krävande att köra, så det borde inte vara mycket av ett prestationsstraff.

Note Neo kommer i både LTE + och 3G-smaker. LTE + -modellen drivs av en ny hexakärnprocessor, bestående av två 1,7 GHz Cortex-A15-kärnor och fyra 1,3 GHz Cortex-A7-kärnor. Så det är mer som en konventionell dual-core processor med lite hjälp på sidan.

De mindre kraftfulla Cortex-A7-kärnorna är utformade för att ta hand om låguppgiftsuppgifter utan att suga ner för mycket ström, vilket skulle hjälpa till att förlänga batteriets livslängd.

Den mer traditionella 3G-varianten håller fast med en 1,6 GHz fyrkärnig processor, även om ingen modell kommer att lanseras i Storbritannien eller USA när den träffar resten av världen nästa månad.

S Pen och dess Air Command-knep ingår naturligtvis och Note Neo kommer att finnas i svart, grönt och vitt.

Det finns inget pris eller släppdatum ännu, men vi förväntar oss att ta reda på mer på Mobile World Congress – så håll ögonen öppna.

[Samsung via Engadget]

LÄS MER: Mobile World Congress 2014 – den största MWC-nyheten hittills

0 Shares