5 skäl till att du INTE ska köpa Microsofts Surface Duo

0 Shares

Microsoft är ett oerhört framgångsrikt företag, och när det gäller stationära datorer kommer ingen nära att konkurrera. Oavsett om en dator är för hemmet, utbildning eller företag, förser Windows förmodligen upplevelsen. Och ändå, när det gäller mobil är Microsoft ett stort misslyckande. Företaget fick ett försprång med att Windows Mobile pre-daterade iPhone, men det slösade bort ledningen med fruktansvärda produkter som Kin, Windows Phone och Windows 10 Mobile.

Microsoft erkände äntligen nederlag genom att döda Windows 10 Mobile. I slutändan omfamnade företaget Android genom att föra sin egen startprogram till Googles Linux-baserade operativsystem. Idag lanserar Microsoft sin första Android-enhet någonsin. Kallas Surface Duo och kopierar det dubbla skärmkonceptet som LG banade väg för. Tyvärr verkar smarttelefonen vara ett tågvrak. Här är bara fem skäl till varför du inte ska köpa den.

1.) Låt oss börja med priset – $ 1400. Nej, det är inte ett stavfel. Microsoft förväntar sig faktiskt att folk spenderar så mycket på en obevisen telefon. Det är sant att andra tillverkare, som Samsung, ber så mycket för vissa telefoner, men Samsung har en lång historia av tillverkning av Android-smartphones. Microsoft har ännu inte förtjänat sin plats som en premiumtelefonproducent som kan ta ut sådana priser. Uppriktigt sagt har dess Windows-driven Surface-enheter en lång historia av att vara buggy också.

2.) Trots det höga priset har Surface Duo inte 5G. Detta är helt enkelt oskydligt för en så dyr enhet. $ 349 Pixel 4a har inte 5G, men det är OK eftersom det är en budgettelefon. Om jag tänker lägga ut 1 400 dollar, hade det bättre att ha den senaste mobilstandarden. När allt kommer omkring kan du sluta använda den i flera år. 5G blir vanligare varje dag, och det är synd att Microsoft tappade bollen.

3.) De fula ramarna. Holy cow, hur kan Microsoft släppa en enhet 2020 med sådana jätte och fula ramar? Den stora svarta ramen runt skärmen gör att den ser daterad ut på dag ett. Vissa människor kommer att säga att ramarna är målmedvetna – en plats att hålla i telefonen utan att röra vid skärmen. Jag säger, det är bara dålig design.

4.) Tro det eller inte, Surface Duo har inte NFC. Vad betyder det här? Den kan inte användas för trådlösa betaltjänster som Google Pay. Denna utelämnande är skrattretande, eftersom vi för närvarande befinner oss i en pandemi där trådlös betalning är ett utmärkt sätt att undvika bakterier. Vad fan tänkte Microsoft?

5.) Stylus säljs separat! Wow, prata om att tappa kunder. Microsoft visar Surface Duos anteckningsförmåga, men med 1400 dollar kan företaget inte ens kasta i den jävla pennan! Samsungs Note-enheter kommer med S-Pen, så varför kan inte Surface Duo?

Håller du med dessa 5 Surface Duo-brister? Kommer någon av dem att få dig att inte köpa en Android-telefon med dubbla skärmar? Snälla berätta för mig i kommentarerna nedan.

0 Shares