9,7-tums iPad Pro förhandsvisning

0 Shares

9-punkts 7-tums iPad Pro

Ju mer jag använder Apples mindre Pro-surfplatta, desto mindre sannolikt är jag att nå den större. Jag har testat flikarna 9,7 tum och 12,9 tum sida vid sida sedan den 31 mars – och den större är min primära dator (de flesta dagar). Utan tvekan kan behemoten ersätta en bärbar dator, som Apples VD Tim Cook hävdar. Den mindre modellen är en bra bärbar kompanjon och kan verkligen ersätta ibland. Men mer än två veckor med detta överraskande tillfredsställande kit kan jag ännu inte (och kanske aldrig) rekommendera det som din nästa dator.

9,7-tums iPad Pro, som skärmen mäter som alla dess förfäder, faller i en kategori som jag grep om i september 2015: Apple-produkter utan syfte – eller ingen som är lätt uppenbar för majoriteten av kunderna. Missförstå inte. Tekniken under huven är ganska innovativ, och jag verkligen, verkligen, verkligen njut av att använda denna surfplatta. Men jag är inte de flesta, och när jag tittar på den bredare konsumentmarknaden ser jag att enheten är mer för de få än att tilltala de många; det är fram till nästa utgivningscykel, då nuvarande priser minskar. Nu9,7-tums iPad Pro är den enhet som jag oftast tar först. Många av fördelarna har ett subtilt syfte. Frågan: Är de tillräckligt bra för dig?

Apple presenterade den mindre iPad Pro den 21 mars 2016. Tabletten använder samma A9X-chip som 12,9-tumaren men skär halva minnet från 4 GB. Men den hand som tar bort ger också. Den mindre fliken har flera trevliga saker som kommer att tilltala vissa människor men som inte motiverar prispremien för andra.

Konfiguration: 9,7-tums flerpekskärm, 2048 gånger 1536 upplösning med 264 pixlar per tum och 423-nit ljusstyrka; Apple A9X-mikroprocessor- och M9-grafik; 2 GB RAM; 32 GB, 128 GB eller 256 GB lagringsutrymme som inte kan utökas; två mikrofoner; fyra högtalare (två på varje skärmflankerande ram); 12 megapixel, f / 2.2 bakre kamera som också spelar in 4K-video med 30 bilder per sekund; 5MP f / 2.2 främre kamera som tar 720p videor; fingeravtryckssensor; WiFi AC; Bluetooth 4.2; mobil med assisterad GPS och GLONASS (vissa modeller); accelerometer; omgivande ljussensor; barometer; kompass; gyroskop; närhetssensorer.

Mindre iPad Pro mäter 240 x 169,5 x 6,1 mm (9,4 x 6,6 x .24 tum). Cellular plus WiFi-varianten väger 444 gram (0,98 pund), medan fliken som inte är LTE är 7 gram mindre (0,96 pund). Fyra färger finns: rymdgrå, silver, guld och rosaguld.

Det här är grunderna, nu för bredare, specifika intryck:

1. Displayen är fantastisk– bättre än bra. Färgerna är korrekta men levande; kontrasten är balanserad, inte mättad; texten är super skarp, skarp. 9,7-tums iPad Pro har det som Apple kallar True Tone-skärmen, som använder sensorer för att korrigera färg oavsett din nyans. Tekniken är smart, fungerar bra men överraskar ögonen – först. Då blir du van vid funktionen och saknar den på andra enheter.

True Tone är en fantastiskt användbar funktion för människor som behöver det, och det är inte den största publiken. Den som skapar innehåll – artister, filmskapare, grafiska formgivare, fotografer, webbdesigners och liknande – kan dra nytta av den förbättrade färgnoggrannheten, oavsett om de arbetar under starka lysrör eller skuggade baldakinplatser utanför Starbucks.

Jag hånade över Apples lanseringsdagspresentation om True Tone, men att se är att tro. Förändringarna är subtila men säkert märkbara och överraskande. Detta är en av de sällsynta produktfördelarna som inte kan förklaras att uppskatta. Du måste se det.

2. De fyra högtalarna böljer rik klang och expansivt ljud. Kanske är det min fantasi, men ljudfideliteten överstiger 12,9-tums iPad Pro. Ljud fyller mitt kontor och efterkliver väggarna. Även om det inte finns någon dunkande bas med surroundljud, kommer du att höra varje stick av glas och bakgrundskonvertering när filmens huvudpersoner chattar i en restaurang. Jag förväntar mig att de framåtvända högtalarna ger större ljudsvängningar, men de fyra sidoansikten som placeras på endera ramen när de hålls i liggande läge glädjer öronen.

3. Videokonsumtion är bäst i klassen. True Tone-skärm, och dessa högtalare gör filmer och andra videor – Coachella live på YouTube, till exempel – exceptionellt roligt, oavsett den mindre skärmstorleken. Snuggla med din älskling för en mer intim date-night-film. Platt-TV är så opersonligt.

4. Kamerorna är sovande. När jag tittade på Apples lanseringsnyckel, skrattade jag att sätta sådana kick-ass-kammar på en surfplatta. På allvar, vem behöver 4K-video på en sådan enhet? Sedan började jag testa fliken, och det rationella var vettigt. Det som ser ut som en funktion utan syfte har faktiskt mycket.

Hypotetisk: Du letar efter filmplatser och hittar en du vill presentera för regissören. iPad Pro är tillräckligt bärbar för att kunna bära med sig, och skärmen är tillräckligt stor för att kunna komponera dina bilder på plats som tagits i 4K och redigerats på fliken. Efter att ha skickat klippet vänder du till liggande läge och FaceTime-videochatt med regissör och filmfotograf med 5-megapixel framåtvänd kamera.

Jag kan föreställa mig många andra scenarier, där någon som arbetar inom konsten kan använda sig av de två kamerorna eller pennan (t.ex. Apple Pencil).

5. Om duken är tillräckligt stor för dig, slår Pencil-upplevelsen 12,9-tums iPad Pro. Jag är ingen konstnär men kan ändå hantera penna tillräckligt bra. Jag tycker att upplevelsen är bättre mindre, och det kan vara helt subjektivt – som två konstnärer som väljer olika skissböcker. En föredrar större, den andra mindre storlek.

6. I likhet med sitt större syskon är 9,7-tums iPad Pro först och främst för artister och andra innehållsskapare. Välj: teckning, filmskapande, fotografering och mer. Verktygen är bäst för människor som kan producera med flera verktyg, som någon annanstans skulle vara olika. Det är produkten med syfte. Men människor som mest vill konsumera innehåll kan vara bättre nöjda med att spendera mindre på iPad Air 2.

7. Prestanda är utmärkt för en surfplatta, men bara bra som PC-ersättning. Jämfört med 12,9-tumaren släpar Apples mindre iPad Pro lite. Fliken är supersnabb men ändå långsammare ibland, även med öppet antal appar. Det större syskonets hastighet är perfekt och lika bra som eller bättre än någon Mac- eller Windows-bärbar dator. Med tanke på min Chromebook Pixel LS och MacBook Pro-paket Intel Core i7-processorer och 16 GB RAM är jämförbar subjektiv prestanda en mäktig stor prestation.

Men 9,7-tums iPad Pro håller inte takten, även om den inte faller långt efter i min testning. Med detta sagt, som surfplatta eller till och med PC-följeslagare, har den här lilla hoppstartaren mer än tillräckligt steg. Förbehåll: I min tidiga testning.

8. Köpare är korta på RAM. Båda iPadsna har samma A9X-chip och M9-grafikprocessor. Men minnet är bara 2 GB på den mindre fliken (4 GB på den andra). Mer minne kan göra skillnad i prestanda, och jag ser ingen anledning till varför Apple halverar gigabyte.

Kom, Mr. Cook. Du ger köpare samma marker och arkitektur, varför skilja på RAM när det är så onödigt? iPad Pro-skärmen och fysiska storlekar är de första kriterierna för att välja varandra, följt av några av de extra godsakerna, som skärm, högtalare och kameror. Användare skulle ha mer nytta av Apple att spendera sheklar på 4 GB RAM för alla konfigurationer snarare än att erbjuda 256 GB lagring på en modell.

9. Att använda Apples smarta tangentbord är bra, inte bra. Här är en plats där större är bättre. Mitt fingerdans över det större iPad Pro-smarttangentbordet, pek-typning med överraskande noggrannhet. Periferin fungerar också som ett stativ men med en position. Du kan inte ändra det, som Google Pixel C eller Microsoft Surface Pro 4. För mig är vinkel perfekt på den större fliken – men inte på den mindre. Utsikten som ser ner är för skarp, medan tangentbordet känns begränsat och för nära kroppen för att bekvämt och exakt skriva. Det vill säga utan övning.

Som sagt, som sagt i början, tar jag alltmer 9,7-tums iPad Pro istället för 12,9-tums; det inkluderar att skriva. Medan upplevelsen inte är lika bra, tvingar andra fördelar (som den underbara skärmen) mig att anpassa mig. Jag kommer att fördjupa mig i det här ämnet under min eventuella produktgranskning.

10. 9,7-tums iPad Pro är en utmärkt PC-följeslagare. Som tidigare nämnts skulle jag rekommendera den större surfplattan att byta ut en bärbar dator. Jag skulle inte vid denna tidpunkt ge den mindre enheten samma påskrift. Men som min fullständiga recension kommer att förklara är surfplattan en utmärkt följeslagare till en befintlig dator och värdigt köp istället för en ny dator.

Betydelse: Fördelarna är tillräckligt stora för att göra 9,7-tums iPad Pro till din mest kompletta följeslagare, medan du förlitar dig på din gamla clunker ibland. Med andra ord, såvida inte den bärbara datorn skjuter upp, överväga att ge Apple dina pengar istället. Om din budget tillåter antingen / eller vill du inte ha båda båda eftersom iPad Pro-prissättning är bärbar. WiFi: $ 599, $ 749, $ 899. Mobil: $ 729, $ 879, $ 1029. Alla lagras på 32 GB, 128 GB eller 256 GB. De två sistnämnda kapaciteterna skjuter in i typiska bärbara SSD-enheter.

Jag kommer att ha mycket mer att säga om detta ämne i recensionen, som kommer att hapa lite om “tillräckligt bra” datorer och varför den här enheten passerar tröskeln för kreativa typer men inte för majoriteten av köpare. Såvida de inte har mycket disponibel inkomst för leksaker.

Okej, det är en wrap. Recensionen är veckor borta, eftersom jag ger båda iPad-proffsen min fulla uppmärksamhet hela dagen. Jag vill knäböja med båda flikarna en stund; så att du inte behöver.

Fotokredit: Joe Wilcox

0 Shares