Adobe arbetar med Photoshop för iPad

0 Shares

Adobes logotyp på väggen

Apple har länge varit angelägen om att driva iPad och iPad Pro som ett bärkraftigt alternativ för bärbara datorer, och med ett anständigt urval av appar att välja mellan är det något som fungerar för många människor. Det finns dock ett antal appar som saknar som hindrar vissa människor från hopp från bärbar dator till iPad – Photoshop är en av dem.

Visst, för tillfället finns det Photoshop Express för iOS, men det här är en massiv nedskärningsprodukt som helt enkelt inte uppfyller behoven hos proffs. Som svar på många böner sägs Adobe nu arbeta med att föra en fullständig version av Photoshop till iPad nästa år.

Se även:

En rapport från Bloomberg säger att Adobe för närvarande arbetar med iPad-versionen av Photoshop och att den kunde meddelas så snart som oktober vid sin MAX-konferens. Den offentliga lanseringen förväntas 2019, men ingen specifik tidsplan har avslöjats av de inre källorna som pratar med medieföretaget. Adobes produktchef för Creative Cloud, Scott Belsky, bekräftade att företaget arbetar med “en ny plattformsversion av Photoshop och andra applikationer”, men utarbetade inte med datum eller tidsplaner.

Beslutet att släppa Photoshop för iPad beskrivs som “strategiförskjutning”, men Adobes flytt till molnet de senaste åren har nästan säkert bidragit till att driva utvecklingen av appen. Bloombergs källor säger att den kommande versionen av Photoshop kommer att tillåta användare att börja arbeta på en enhet och fortsätta på en annan, och det kommer efter att företaget fick många begäranden om att användare skulle kunna göra “redigeringar i farten” – men mobilen appen sägs inte vara en ersättning för skrivbords Photoshop.

Genom att föra Photoshop till Apples surfplatta öppnar Adobe sin programvara för en bredare publik. Företaget kommer sannolikt att attrahera en ny flotta hobbyanvändare med en “fullständig version” av den berömda bildredigeringsprogramvaran.

Bildkredit: r.classen / Shutterstock

0 Shares