AI-driven offlineöversättning kommer till Microsoft Translator-appar

0 Shares

Översättningsknapp

Att ha en översättningsapp på din telefon är fantastiskt när du är utomlands och vill kunna prata i den lokala språket. Men om du befinner dig utan en internetanslutning kan du kämpa för att hitta de ord du behöver.

Om du är en Microsoft Translator-användare ändras det nu. Microsoft har infört gratis, nedladdningsbara AI-drivna översättningspaket som företaget säger ger “fördelen med neural översättningsteknik oavsett om enheten är ansluten till molnet eller offline”.

Se även:

Microsoft säger att de har spenderat två år på att arbeta med offline-språkpaket, och förklarar att “Android-utvecklare kommer att kunna snabbt och enkelt integrera online- och offline-AI-översättningar i sina appar”. För närvarande är uppdateringen begränsad till Android, men den kommer också att ta sig till iOS.

De senaste chiputvecklingarna har gjort det möjligt för Microsoft att ta med offline neuronal maskinöversättning (NMT) till vilken modern telefon som helst; tidigare var det nödvändigt att använda ett dedikerat AI-chip. Skriva om paketen i ett blogginlägg, säger Microsoft:

Dessa nya NMT-paket ger översättningar av högre kvalitet, som är upp till 23 procent bättre och cirka 50 procent mindre än de tidigare icke-neurala offlineproget. Dessa NMT-paket finns på Translators mest populära språk och nya NMT-språk kommer att läggas till regelbundet. För en fullständig uppdaterad lista, se https://translator.microsoft.com/help/articles/languages.

Läs mer på Microsofts blogg.

Bildkredit: Artur Szczybylo / Shutterstock

0 Shares