AirPlay 2 ger HomePod-stereopar och ljud i flera rum till iOS 11.4

0 Shares

Apple HomePod och iPhone X

Idag släpps iOS 11.4 och med det lägger Apple till AirPlay 2. Detta ger några viktiga förändringar i HomePod, inklusive stereoparningsalternativet som saknades vid lanseringen.

AirPlay 2 lägger också till ljud i flera rum till HomePod, vilket ger Apples smarta högtalare i linje med Amazon Echo och Google Home. Andra nya funktioner i iOS 11.4 inkluderar möjligheten att komma åt iMessages via iCloud på valfri Apple-enhet.

Se även:

Bristen på stereoparning och ljud i flera rum sågs av många som ett misslyckande med HomePod, men Apple har nu tagit upp detta. Företaget säger att när två högtalare är ihop kan de “leverera rum som fyller rum som är rymligare än ett traditionellt stereopar”.

När det gäller flerrumsfunktionen använder högtalarna rumsmedvetenhet för att automatiskt leverera bästa möjliga ljud, och Apples trådlösa peer-to-peer direktlänk säkerställer att musik förblir synkroniserad.

Apple skriver om den nya uppdateringen, säger:

HomePod, den banbrytande trådlösa högtalaren från Apple, levererar nu en ännu mer uppslukande lyssningsupplevelse i hela hemmet med stöd för HomePod-stereopar och ett nytt ljudsystem med flera rum i iOS 11.4. Den här kostnadsfria programuppdateringen introducerar det mest avancerade, lättanvända, trådlösa ljudsystemet med flera rum med AirPlay 2 för att spela musik i vilket rum som helst från vilket rum som helst, flytta musik från ett rum till ett annat eller spela samma låt överallt med en iOS-enhet HomePod, Apple TV eller genom att fråga Siri. HomePod finns i USA, Storbritannien och Australien och anländer till Kanada, Frankrike och Tyskland från och med den 18 juni.

IOS 11.4-uppdateringen är tillgänglig idag.

0 Shares