Aktivera lat laddning i nya Edge för att påskynda din surfning

0 Shares

Den nya Chromium-baserade Microsoft Edge-webbläsaren delar många funktioner med andra Chromium-baserade webbläsare som Google Chrome, Vivaldi och Opera.

Google började integrera inbyggt stöd för lat laddning i Google Chrome nyligen (i Chrome 76 för att vara exakt), och det verkar som att Microsoft också har lagt till dessa funktioner i Microsoft Edge.

Lat laddning ignorerar vissa element på en webbsida som inte är synliga eller viktiga för att förbättra prestanda, minska minnesanvändningen och påskynda laddningen av webbplatser.

Chromium-implementeringen – Mozilla planerar också att integrera lat laddning i Firefox – fokuserar på bilder och iframes. Det nya “laddningsattributet” kan användas för att ställa in bilder eller iframes till lat belastning på webbsidor. WordPress planerar att införa inbyggt stöd för lat laddning i framtida versioner.

Alla versioner av den nya Microsoft Edge-webbläsaren stöder redan lat laddning; funktionen är inte aktiverad som standard just nu men kan aktiveras direkt i webbläsaren.

Så här görs det:

  Lastkant: // flaggor / i webbläsarens adressfält; detta öppnar webbläsarens sida med experimentella funktioner. Du hittar många funktioner på sidan som ännu inte är redo att aktiveras för alla användare. Använd sökfältet högst upp och kör en sökning efter lat. Microsoft Edge returnerar två resultat:

   Aktivera laddning av lat bild – “Försvårar laddning av bilder markerade med attributet” loading = lat “tills sidan rullas ned nära dem”.

   Aktivera lat laddning av ramen – “Försvårar laddningen av iframes markerade med attributet” loading = lat “tills sidan rullas ned nära dem”.

  Ställ in båda dessa till Aktiverad. Tips: Du kan också komma åt experimenten direkt med följande webbadresser:

   Lazy Image Loading: edge: // flags / # enable-lazy-image-loading Lazy Frame Loading: edge: // flags / # enable-lazy-frame-loading

  Starta om Microsoft Edge för att slutföra processen.

Du kan använda den här demosidan för att ta reda på om lat laddning fungerar korrekt i webbläsaren. Du borde se “true” returneras på sidan om du har aktiverat bildladdning.

Observera att det är möjligt att vissa webbplatser kanske inte fungerar ordentligt längre efter att ha aktiverat lat laddning. Det är enkelt att inaktivera funktionen igen genom att sätta flaggorna till “inaktiverat”.

Bildkredit: vijay0401 / Shutterstock

0 Shares