Alexa och Cortana kommer att kunna prata med varandra

0 Shares

Alexa Cortana

Digitala assistenter kan göra många saker bra, men ingen kan göra allt vi behöver. Det är därför vi använder olika, beroende på vad vi vill göra och vilken enhet vi använder. Men tänk om de kunde prata med varandra, så vi skulle inte behöva byta mellan dem längre?

Amazon och Microsoft har beslutat att göra just det och meddelar att Alexa och Cortana snart kommer att kunna arbeta tillsammans för att hjälpa användare att göra vad de vill mycket snabbare och lättare. Här är vad det betyder för de två tekniska giganternas kunder.

På Windows 10 kommer Cortana-användare att kunna ringa Alexa helt enkelt genom att säga “Hej Cortana, öppna Alexa.” Denna funktionalitet, säger Microsoft, kommer att finnas tillgänglig senare i år, och den kommer också att erbjudas användare på Android och iOS som har Cortana installerat “i framtiden.”

På samma sätt kommer Cortana att vara tillgängligt för Alexa-användare på Alexa-aktiverade enheter som Echo, Echo Dot och Echo Show helt enkelt genom att säga “Alexa, öppna Cortana.” Detta går utöver att bara öppna den andra digitala assistenten, som bilden ovan och de två tekniska giganternas uttalanden indikerar.

“Cortana-användare kommer att kunna Alexa handla på Amazon.com och hantera sina Amazon-beställningar och få tillgång till många av Alexas kompetenser från tredje part genom att be Cortana att öppna Alexa”, förklarar Microsoft. “Alexa-kunder kommer att kunna komma åt Cortanas unika funktioner som att boka ett möte eller få tillgång till arbetskalendrar, påminna dig om att plocka upp blommor på väg hem eller läsa din e-post på jobbet”, tillägger Amazon.

Amazon och Microsoft säger att Alexa och Cortana på Alexa och Cortana-aktiverade enheter kommer att kunna prata med varandra senare 2017.

0 Shares