Alienware / Dell tillkännager nya bärbara datorer

0 Shares

Vi har några nyheter till dig idag från Dell / Alienware-lägret och de kommer att ha en massa nya bärbara datorer som snart kommer ut på marknaden.

Kick off saker, en ny Alienware m15 R6 bärbar dator, med Intel under huven. Från vad vi kan säga ser det ut och kommer att kännas detsamma som sin tidigare modell, R4 men kommer att ha ny hårdvara inuti. R6 börjar på en Intel i5 och kommer att gå upp till i9 11900H CPU, medan GPU: er kommer att sträcka sig från nya Nvidia RTX 3050 Ti hela vägen upp till en RTX 3080 med 8 GB VRAM, plus allt däremellan. . Det finns RAM-alternativ upp till 32 GB och lagring upp till 2 TB. När det gäller skärmen, 15,6 tum i storlek med en upplösning på 1080p vid 360 Hz eller 1440p vid 240 Hz. A verkar också vara ett tangentbordsalternativ, så att du kan välja Cherry MX lågprofil mekaniska tangenter om du vill. Bara ett färgalternativ tillgängligt, Alienwares populära Dark Side Of The Moon grå och prismässigt, de börjar på $ 1299 och kommer att gå norr om $ 2000 fullt utrustade jag föreställer mig.

AW m15 R6_open_angled_leftAW m15 R6_back_angled_left

Alienware har också retat oss med potentiellt en ny bärbar dator, och för tillfället är det bara en retas. De kallar det Alienware X17, så vi kan anta att det blir en 17-tums skärm men vi har inga andra specifikationer eller detaljer ännu. De har dock sagt att x17 kommer att inkludera en industri först, ett element 31 termiskt gränssnittsmaterial tillverkat av galliumsilikonmatris, som ger en minskning av det totala termiska motståndet jämfört med föregående generation. Tydligen har de sett en extraordinär förbättring av kontaktmotstånd från preliminära tester. Jag trodde att vi hade lite brist på silikon just nu, kanske det är där allt har gått in i Alienware R och D-avdelningen. De fortsätter också med att säga att X17 kommer att innehålla en ny fyrfläkt, som kommer att producera dedikerat luftflöde med hjälp av evakuerande fläktar och dubbla motsatta utloppsfläktar, vilket borde ge tempo och förbättra prestanda. Den sista punkten säger att de samarbetar med Intel för att använda sina 11: e chips och Nvidia med sina 30 seriekort. Gott om löfte för denna X17 och från bilderna, det är bra men det är allt vi vet just nu, så titta på det här utrymmet.

Alienware X17_backAlienware X17_side

Nu går vi vidare till meddelanden från Dell och en ny G15-bärbar dator. Vi har en förbättrad termisk design som de har tagit från Alienware, så temps bör vara bra. De har gått ihop med Intel och kommer att använda sina 11: e processorer, upp till i7-nivå. GPU-klokt går de med Nvidia och deras RTX 30-serie och erbjuder prestandaalternativ upp till 115 Watt. Det blir en 15 ”1080p-skärm med antingen 120 eller 165 Hz, beroende på vilken byggnad du väljer. Vi har 4-zon RGB, miljömedveten färg på handledsstödet (och jag har absolut ingen aning om vad det betyder) och ett turbo boost-läge som kommer att ändra fläktprofilen, öka hastigheten och förhoppningsvis också prestanda. Visuellt, ganska tjock, särskilt på baksidan men jag har sett sämre och jag kan uppskatta vad de försöker göra här med fansen. Tre ytbehandlingar kommer att finnas tillgängliga, mörk skugggrå, spökgrön eller fantomgrå. Priserna börjar vid 799 USD och kommer att finnas tillgängliga i USA från 3 juni.

Dell har också meddelat två nya arbetshästar, XPS 15 och 17, för att ge mer kraft till redaktörerna, skaparna, arbetarna. Liknande specifikationsalternativ finns för båda, inklusive 11: e generationens Intel-chips, med XPS 17 upp till i9 8core 5ghz och har också möjlighet till en RTX 3060 GPU medan XPS 15 bara kan ha 3050 och en något lägre spec i9 CPU. Massor av likheter mellan de två, inklusive deras skärmar, som är en 4K infinity-panel, med HDR 400, 500 nit ljusstyrka och 100% Adobe RGB minimum. Två skärmstorlekar uppenbarligen, 15 eller 17 ”, med XPS15 som erbjuder ett 3,5k-alternativ också och XPS 17 har också ett 1080p-alternativ. Massor av ram- och lagringsalternativ, olika batterier också. Dessa ser väldigt snygga ut, mycket tunna ramar, kompakt bas, även om portarna har offrats. Släppdatum oklart men potentiellt den 3 juni som G15. XPS 15 börjar vid $ 1249, medan 17 börjar på $ 1449.

De var höjdpunkterna för oss men de har också släppt ett antal nya Precision-produkter, Latitude och OptiPlex, plus ett nytt ANC-headset och USB-C Hub Monitor.

0 Shares