Alla viktiga GitHub-funktioner är nu gratis

0 Shares

När Microsoft förvärvade GitHub för två år sedan var det klart att vissa saker skulle förändras i linje med linjen. Microsoft lyfte gränsen för att skapa privata förvar för ett år sedan och arbetade under de senaste 18 månaderna med att göra grundläggande GitHub-funktioner tillgängliga gratis för alla, enligt ett nytt tillkännagivande.

GitHubs VD Nat Friedman tillkännagav förändringen igår på den officiella företagsbloggen.

Vi meddelar gärna att vi gör privata arkiv med obegränsade medarbetare tillgängliga för alla GitHub-konton. Alla de viktigaste GitHub-funktionerna är nu gratis för alla. 🎉

Hittills, om din organisation ville använda GitHub för privat utveckling, var du tvungen att prenumerera på en av våra betalda planer. Men varje utvecklare på jorden borde ha tillgång till GitHub. Priset bör inte vara ett hinder.

Detta innebär att team nu kan hantera sitt arbete tillsammans på ett ställe: CI / CD, projektledning, kodgranskning, paket och mer. Vi vill att alla ska kunna leverera bra programvara på plattformens utvecklare.

Privata användare och organisationer kan nu skapa så många privata arkiv med så många medlemmar som behövs på GitHub utan att prenumerera på en av de betalda planerna.

Organisationer som behöver tillgång till avancerad funktion som Enterprise-funktioner, personlig support, mer lagringsutrymme eller avancerad granskning kan fortfarande prenumerera på Team- eller Enterprise-planerna för att få tillgång till dessa.

Free planutvecklare får obegränsade offentliga och privata arkiv, obegränsade medarbetare, 500 MB GitHub-paketlagring och 2000 Actions minuter per månad.

Betalda kunder får alla fördelarna (åtgärder ökade till 3000 per månad, lagring till 2 GB för Team och 50000 per månad och 50 GB lagring för Enterprise) samt andra fördelar.

GitHubs tidigare planer har ändrats på följande sätt:

Organisationer som använde Team för Open Source har nu GitHub Free. GitHub Pro-priset sänktes till $ 4 och inkluderar 2 GB lagringsutrymme och 10 GB dataöverföring. GitHub Team-priset sänkt till $ 4 per användare (från $ 9) och det kommer att inkludera 3000 åtgärder per månad.

GitHub har publicerat en FAQ som svarar på frågor som kunderna kan ha.

0 Shares