Allt du behöver veta för att använda Apple Pay i Storbritannien

0 Shares

Eftersom Apple Pay använder vanlig ol NFC för inköp behöver butiker inte specialutrustning för att läsa enhetens signal: samma terminaler som används för befintliga kontaktlösa betaltjänster fungerar om återförsäljaren eller transportföretaget stöder Apple Pay.

Faktum är att Apple säger att cirka 250 000 platser i Storbritannien kommer att acceptera Apple Pay just nu. Många större återförsäljare och restauranger finns redan på webbplatsen, inklusive Boots, Starbucks, Waitrose, McDonalds, BP, M&S och Post Office.

Många fler återförsäljare med NFC-läsare kan också ta Apple Pay, och i takt med att kontaktlösa betalningar växer i popularitet över hela landet kommer detta antal att öka snabbt. Men toppbutiker som Asda och Sainsbury håller på att stödja Apple Pay, åtminstone på kort sikt. I vissa fall stöder butiker konkurrerande kontaktlösa betalningssystem och vill inte se Apple få fotfäste i det utrymmet.

Åtminstone är transitering säkerligen ett stort drag för Apple Pay-användare, eftersom Transport för London stöder det direkt från porten för buss-, rör- och järnvägsturer. Bättre än, TfL hanterar automatiskt tak via Apple Pay för att säkerställa att du inte betalar för mycket för dagar där du använde mycket transport. Måndag till söndagstaket beräknas varje vecka – så om du använder Apple Pay, använd det för alla dina åkattraktioner för att säkerställa att allt beaktas i den processen.

Det finns ett stort hinder för Apple Pay direkt utanför porten, och det har lite att göra med antalet återförsäljare ombord. För närvarande har Storbritannien en kontaktlös betalningsgräns på bara £ 20 per transaktion, även om den höjs till £ 30 kommer september.

Ändå är det ganska trist, och det begränsar de typer av artiklar som människor kommer att använda Apple Pay för. Det ryktas att Apple kan träna avtal med vissa återförsäljare för att tillåta köp av högre värde, även om det återstår att se.

Även om de flesta bara tänker på Apple Pay som en tjänst för fysiska, personliga transaktioner, används den också för betalningar inom appar – som Trainline, Domino’s, Hotels.com, Just Eat och mer. Och iPad Air 2 och iPad Mini 3 kan också komma in på den delen av Apple Pay (tillsammans med iPhone 6/6 Plus) på grund av Touch ID-sensorerna, men de kan inte användas i butiker.

Vilket är förmodligen det bästa. När allt kommer omkring är det svårare att hävda fördelarna med digital bekvämlighet om du drar ut en stor surfplatta istället för din plånbok.

0 Shares