Allt du behöver veta om Googles Nexus 5X- och 6P-telefoner

0 Shares

När det gäller den LG-tillverkade Nexus 5X berättade Google för oss att de såg det som ”uppföljaren till Nexus 5”, företagets populära flaggskeppstelefon från 2013.

Med en 5.2-tums skärm är den ganska lite mindre än 6P (även om en kvalster är tjockare vid 7,9 mm) och har inte samma avancerade känsla: kroppen är mestadels plast; skärmen är 1080p snarare än 2K och skyddad av det äldre Gorilla Glass 3; och processorn är en Snapdragon 808 med sex kärnor, säkerhetskopierad med 2 GB RAM. Lagring är antingen 16 GB eller 32 GB, beroende på vad du föredrar.

Liksom Nexus 6P har den bakre kameran en 12,3 MP-sensor (och dessa är också “stora” pixlar) skyddad av safirglas. Detta verkar vara ett område där de två telefonerna ligger nära varandra. En annan är den bakmonterade Nexus Imprint fingeravtryckssensorn och användningen av USB Type-C som kontakt. På 5X ger din laddning på 10 minuter dig fyra timmars användning snarare än 6P: s sju.

En annan likhet är naturligtvis operativsystemet: dessa telefoner kommer att vara de första i världen som körs på Android M. Det betyder bland annat att både 6P och 5X kommer att ha Google Now personlig assistent tillgänglig på varje skärm – du sveper bara uppåt för att komma åt den.

Google Nexus 5X kan också beställas från Google Store nu. Det börjar på £ 339 för 16 GB-modellen och stiger till £ 379 för 32 GB.

0 Shares