Amazon bekämpar Microsofts JEDI-kontrakt i domstol på grund av fördomar

0 Shares

Amazon-paket

När Microsoft tilldelades det kontroversiella JEDI-kontraktet på 10 miljarder dollar av det amerikanska försvarsdepartementet uttryckte många överraskning – inklusive rivaliserande budgivare Amazon.

Nu går Jeff Bezos företag till domstol och hävdar att processen att välja vem som tilldelar kontraktet var partisk. Men dessa påståenden har förnekats, och försvarsdepartementet säger att det inte fanns något inflytande utifrån involverat i beslutet.

Se även:

Amazon säger att politik färgade beslutet som togs när man tilldelade Microsoft Enterprise Cloud Infrastructure Cloud-kontraktet. Detta verkar vara en hänvisning till det faktum att president Trump har varit kritisk till både Amazon som ett företag, som till dess grundare Jeff Bezos.

En talesman för Amazon sa:

AWS är unikt erfaret och kvalificerat för att tillhandahålla den kritiska teknik som USA: s militär behöver, och är fortsatt engagerad i att stödja DoD: s moderniseringsarbete. Vi anser också att det är viktigt för vårt land att regeringen och dess valda ledare administrerar upphandlingar objektivt och på ett sätt som är fritt från politiskt inflytande. Många aspekter av JEDI-utvärderingsprocessen innehöll tydliga brister, fel och omisskännlig partiskhet – och det är viktigt att dessa frågor undersöks och åtgärdas.

Pentagons beslut försvarades av USA: s försvarsminister Mark Esper. Han sa: “Jag är övertygad om att det genomfördes fritt och rättvist, utan någon form av yttre inflytande”.

Bildkredit: Hadrian / Shutterstock

0 Shares