Amazon Fire Phone säljs den 30 september, exklusivt via O2

0 Shares

Amazons första smartphone är verkligen en intressant, med Fire Phone som levererar en 3D-skärmeffekt och Firefly-programvara som känner igen bilder och text från världen omkring dig – och den kommer äntligen att vara ute i Storbritannien i slutet av månaden.

Företaget tillkännagav nyheten idag och satte ett släppdatum den 30 september på enheten för både Storbritannien och Tyskland – ett par månader efter sin första debut i USA, som möttes med blandade recensioner från kritiker.

Fire Phone kommer att finnas exklusivt tillgängligt via O2 för £ 0 i förväg med en Uppdateringsplan, där du betalar minst £ 33 / månad (för 32 GB-modellen) för obegränsat samtal och texter, plus 2 GB data på 4G-nätverket. Alternativt kan du köpa enheten på förhand för £ 399,99 med månatliga serviceplaner från £ 13.

Fire Phone lanserades först i USA i juli för 199,99 $ (cirka 125 £) i förväg med ett tvåårigt avtal, men just idag tappade Amazon ingångspriset till bara 0,99 $ (0,61 £) med kontraktet. Amazon delar inte försäljningsnummer, men siffrorna sätter enligt uppgift inte smarttelefonvärlden i brand.

Liksom sina surfplattor kör Amazons Fire Phone på en mycket kraftigt modifierad version av Android som stänger ekosystemet och endast tillåter appar och media tillgängliga via sin egen digitala butik. Den levereras också med ett gratis år av Prime-tjänst för tillgång till strömmande filmer, TV-program, musik och mer.

4.7-tums, 720p LCD-skärm och hårdvaruspecifikationer antyder mer av en mellanklassanordning än ett riktigt flaggskepp, men det priset kan vara lockande för dem som redan har investerat mycket i företagets digitala plattformar. Vi kommer säkert att ha mer när enheten startar.

[Source: Amazon via TechRadar]

LÄS MER: Förhandsgranskning av Amazon Fire Phone

0 Shares