Amazon Fire Phone vs Apple iPhone 5s: vägningen

0 Shares

Detta är inte det typiska fallet med Android vs iOS. Medan Fire Phone tekniskt kör Android är det en väldigt modifierad version som heter Fire OS v3.5 – och den är oigenkännlig från lager Android.

Den dåliga nyheten är att Fire Phone saknar den officiella Google Play Store och Google-apparna. Inte bara betyder det inget Gmail, Google Maps, Play Music eller Hangouts, det betyder också att användare måste nöja sig med Amazons Android App Store.

Medan Amazons alternativa appbutik har massor av appar för att fylla hyllorna går det inte att komma undan det faktum att den officiella Play Store har mer.

IPhone 5s slår därför bekvämt Fire Phone när det gäller både antalet appar och kvaliteten på de som erbjuds.

Fire Phone kämpar dock tillbaka med några få Amazon-exklusiva. Dess Mayday-funktion är idealisk för de mindre tekniskt kunniga och serverar en direkt anslutning till en Amazon-hjälpare som kan hjälpa till att felsöka problem i realtid.

Amazons Firefly-funktion är också ganska imponerande. Det låter dig ta bilder av allt från CD-skivor till böcker, samt ha förmågan att känna igen låtar och filmer. Naturligtvis kommer det att ge en Amazon-länk till allt den känner igen, så att du kan ta upp saker du gillar utseendet på med bara några få klick.

Vi går i detalj om iOS 7: s underbara utseende och funktioner i vår fullständiga djupgående granskning, men från vad vi har sett erbjuder det en snyggare och vackrare användarupplevelse. Det, tillsammans med dess överlägsna appval, ger den här rundan till Apple-lägret.

Vinnare: Apple iPhone 5s

0 Shares