Amazon Prime Video kommer till Apple TV, och USA får live-sport

0 Shares

Apple TV-användare i mer än 100 länder har nu tillgång till Amazon Prime Video. Ankomsten av streamingtjänsten innebär att alla med en Apple TV 4K eller en äldre modell kan njuta av en mängd filmer och Prime Original-serier.

Utöver detta, i USA, ger Apple TV-appen live-sport till iPhone-, iPad- och Apple TV-användare. Det finns redan ett antal sportappar som stöds i Apple TV-appen, inklusive de från ESPN och NBA, och mer kommer att läggas till.

Prime Video-prenumeranter kan manuellt bläddra igenom den tillgängliga programmeringen eller använda Siri Remote för röstaktiverad sökning. Apple skryter med att “Siri kan nu söka 1,3 miljoner TV-avsnitt och filmer på Apple TV.”

På tal om ankomsten av Amazons erbjudanden på Apple-plattformar sa Eddy Cue:

Amazon Prime Video är en av de mest ivrigt efterlängtade apparna som kommer till Apple TV, så vi är glada att få allt detta fantastiska innehåll till kunderna. Fliken Sport i Apple TV-appen gör det ännu enklare för fans i USA att spåra lag, spel och ögonblick som är viktiga för dem. Med dessa spännande uppdateringar, plus vår växande samling av 4K HDR-filmer på iTunes, fortsätter vi att leverera en oöverträffad underhållningsupplevelse till Apple-kunder.

Sportsfans kan se fram emot meddelanden på skärmen när ett spel håller på att starta, och deras favoritlag kommer att dyka upp i deras Up Next Queue. Det finns också en ny sportflik i Apple TV-appen som innehåller information om lag, ligor och pågående spel.

Apple säger: “Live-sport i Apple TV-appen är tillgänglig som en gratis programuppdatering för Apple TV 4K och Apple TV (4: e generationen), iPhone och iPad-kunder i USA.”

0 Shares