Amazons nya Kindle-app gör det lättare att förvandla din telefon eller surfplatta till en bok

0 Shares

Jag är ett stort fan av e-ink Kindles – föredrar dem framför riktiga böcker. Om du läser mycket är de fantastiska. Vissa människor föredrar dock mångsidigheten hos en iPad, Android-surfplatta eller smartphone, och det finns en klar fördel för dem. Du behöver bara ta med den ena enheten.

Idag lanserar Amazon en ombyggd Kindle-app för både iOS och Android som ger enkel åtkomst till de mest populära Kindle-funktionerna och lägger till ny funktionalitet, till exempel inbyggd åtkomst till Goodreads-communityn.

Viktiga uppdateringar inkluderar:

Helt nytt utseende – Kindle-appen har en ny look och känsla inspirerad av böcker. Detaljerna inkluderar större bokomslag, nya teckensnitt, en ny appikon och nya ljusa och mörka bakgrundsteman att välja mellan.

One-Tap Access – Ny navigering i bottenfältet visar automatiskt en ikon för boken du läser just nu, vilket gör det lättare än någonsin att återgå till läsning när som helst. Den nedre stapeln ger också snabb åtkomst till Kindles mest populära funktioner så att du kan växla mellan sidorna i din bok, ditt bibliotek, din personliga bokhandel och mer.

Enkel sökning – Sökfältet är nu alltid tillgängligt i hela appen, så oavsett om en bok finns i ditt bibliotek eller bland de miljontals titlarna i Kindle Store är det lättare än någonsin att hitta den.

“Vi har byggt den nya Kindle-appen från grunden för bokälskare, vilket ger läsarna lätt tillgång till allt de kanske vill göra med sina böcker, allt på ett ställe”, säger Chuck Moore, vice president, Kindle. “Det är nu lättare än någonsin att förvandla din telefon eller surfplatta till en bok och fördjupa dig i en författares värld när som helst.”

Goodreads är en fantastisk community för läsare, och den är nu inbyggd i Kindle-appen på iOS (endast USA för tillfället).

“Så länge det har funnits böcker har folk diskuterat dem med vänner”, säger Otis Chandler, VD och grundare av Goodreads. “När du är klar med en fantastisk bok kan du inte vänta med att ta reda på om andra läsare känner på samma sätt. Läsarna litar på sina vänner för rekommendationer, med ungefär hälften av dem som säger att de upptäcker böcker genom mun till mun. funktioner på Kindle, anslutning till dina vänner och liknande läsare i Goodreads-communityn är nu inbyggd i appen. “

Även om det är iOS-för tillfället kommer funktionen att läggas till i Android-appen i en framtida uppdatering.

Den helt nya Kindle-appen kan laddas ner nu från App Store och Google Play. Befintliga användare av appen får den nya versionen som en uppdatering från och med denna vecka.

Bildkredit: Nikolas Otto / Shutterstock

0 Shares