AncestryDNA Test & amp; Resultatgranskning

0 Shares

Du vet antagligen om dina farföräldrar, kanske till och med dina farföräldrar, men hur är det längre bort? Vilka är dom? Var kom de ifrån? Är du släkt med kungafamiljen? Dessa frågor kan nu enkelt besvaras, ja några av dem, tack vare det nya DNA-testet som finns tillgängligt från Ancestry.com. Ancestry.com Inc, grundat 1983, är det största vinstdrivande släktforskningsföretaget i världen och fortsätter att utveckla och förbättra sina tjänster till sina kunder. Jag hade aldrig riktigt tänkt på mina förfäder tidigare, men när Ancestry kom i kontakt hoppade jag på chansen att ta reda på mer om min familjs historia.

Som du kanske har gissat måste du leverera ett DNA-prov till Ancestry så att de kan undersöka dem. Testpaketet skickas till dig i posten, det innehåller allt du behöver för testet och även förbetald returförpackning. DNA-testet sker genom din saliv, så du måste spotta i den medföljande flaskan flera gånger, till den angivna linjen. När det är klart, ta bort tratten och snäpp på en blå lösning. Jag är oklar vad denna lösning är, men antar att den bibehåller din salivs integritet under transport. När detta är gjort, skaka det i 5 sekunder för att blanda lösningen i och popa sedan provet i den förbetalda portlådan och lägg upp den.

ancestry_dna

Du kanske undrar, “hur kommer de att veta att det är mitt”, välskrivet på provflaskan är en unik kod. Du måste besöka Ancestrys webbplats, skapa ett konto och skicka in din unika kod, detta länkar sedan de två. När du väl har skapat kontot och skickat ut provet anger de en vändningstid på 6-8 veckor, mer under upptagen trollformler. Lyckligtvis för oss fick vi specialbehandlingen och vändningen var cirka tio dagar. Under processen kommer du att få e-postmeddelanden som anger framstegen för din inlämning.

Jag fick e-postmeddelandet om att mina resultat var tillbaka, så jag loggade in för att ta reda på mer om mitt förflutna. Som du kan se från skärmdumpen nedan verkar jag vara 78% västeuropeisk, inklusive länderna Belgien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Schweiz, Luxemburg och Liechtenstein. De andra procentsatserna anges också, 11% irländsk / skotsk / walesisk och 6% Skandinavien. Det finns olika nedpilar som expanderar för att visa mer detaljerade detaljer om dessa resultat. Efter etnicitetsresultaten placerar den också din historia tillbaka till en plats, i mitt fall södra England, där min familj har varit sedan 1800-talet.

Ancestry_dna_results

När du går vidare får du också en lista över familjemedlemmar, från föräldrar till kusiner och i mitt fall ser jag ut att ha 127: e 4: e och 6: e kusiner, vilket innebär mycket extra julklappar i år! Denna information samlas in från andra DNA-test, där deltagarna har gett tillstånd att användas i Ancestrys databas. Resultaten innehåller information om namn, platser och sannolikhet om de faktiskt är släktingar till blod. Du kan till och med kontakta dessa personer om du så önskar. Detta leder sedan till att utveckla ditt eget släktträd, vilket är en annan funktion du kan använda. Det finns också ett alternativ med “DNA-cirklar”, men tyvärr hade jag inga resultat / matchningar för det.

Om du är intresserad av ditt förflutna och vill veta mer, till och med för att återansluta eller träffa nya familjemedlemmar för första gången, är detta ett utmärkt verktyg för att göra det. Bara med tanke på den 6-8 veckors vändning, det är ganska väntan! För mer information och för att köpa ett test, besök den officiella Ancestry-webbplatsen.

0 Shares