Android 10: s “regler” rullar ut till Google Pixel w / trigger-baserade inställningar

0 Shares

Under ganska lång tid har Android retat utlösarbaserade inställningar med namnet “Regler”. Vi trodde att det skulle finnas allmänt tillgängligt i Android 10, men Google lanserade aldrig funktionen. Nu börjar Android: s “Regler” dyka upp på många Google Pixel-enheter, vilket antyder att de kan inkluderas i nästa “Feature Drop.”

Så vad är “regler” exakt? I grund och botten tillåter den här funktionen användare att använda en utlösare för att automatiskt aktivera en funktion i inställningarna. Om du någonsin har använt den kraftfulla, om än komplicerade appen Tasker, är du förmodligen bekant med denna idé.

Som det ser ut idag har Google fortfarande inte officiellt meddelat “Regler” för Android, men mycket fler Google Pixel-ägare ser att funktionen dyker upp. Våra vänner över Android-polisen hade flera tipsters tagit kontakt angående funktionen som gått live på sin enhet under det senaste dygnet, och den gick tyst live på min Google Pixel 4 XL också över natten! Det har rapporterats om funktionen tidigare, men de var inte så utbredda som den senaste instansen.

Vad kan “regler” göra? Just nu är det väldigt begränsat. Utlösare är begränsade bara till platser eller Wi-Fi-nätverk, men när de används kan din enhet byta inställningar för Stör ej eller ringsignalen. Efter att en ”regel” avfyrar skickar den ett meddelande så att du är medveten om att den lyckades. Google presenterar också möjligheten att automatiskt föreslå “Regler” baserat på hur du använder din telefon.

I mina ögon är det ganska garanterat att “Regler” kommer att vara en central punkt i nästa “Feature Drop” för Google Pixel-enheter. Vi har redan avslöjat några av de andra funktionerna som kommer denna månad, till exempel “Kort och pass” och mer. Håll dig uppdaterad, nästa “Feature Drop” kan landa vilken dag som helst nu!

Ser du “Regler” på din Google Pixel eller andra Android-enheter? Låt oss veta i kommentarerna!

Mer om Android:

FTC: Vi använder inkomster för auto-affiliate-länkar. Mer.


:

0 Shares