Android 7.1.1 anländer till Sony Xperia X och Xperia X Compact

0 Shares

Sony Xperia X och Xperia X Compact-telefoner uppdateras nu till Android v7.1.1. Dessutom anländer den senaste Nougat-uppdateringen på ovannämnda telefoner med juni Android-säkerhetsuppdateringen. Sony har officiellt bekräftat ungefär detsamma via ett blogginlägg från Xperia som säger:

“Sony Mobile rullar en ny Nougat-uppdatering för Xperia X och Xperia X Compact-ägare som flyttar dem från Android 7.0 till 7.1.1.”

Med Android Nougat v7.1.1 kan Xperia X och Xperia X Compact-användare se fram emot nya funktioner som nattljus, nya emojis, förbättrade meddelanden och förbättrad batteriprestanda. Dessutom ger uppdateringen funktioner som stöd för cirkulära appikoner tillsammans med bildinsättning via tangentbordet.

Dessutom föreslår vissa användare att uppdateringen ger ett nytt smart uthållighetsläge tillsammans med Xperia Action-funktioner på båda enheterna. På baksidan föreslår vissa rapporter att viktiga Nougat 7.1.1-funktioner fortfarande saknas. Till exempel har användare klagat över den saknade klockwidgeten för låsskärmen tillsammans med saknade appgenvägar.

xperia xBildkrediter: Xperia Blog

Viktiga specifikationer på Xperia X inkluderar en 5-tums Full HD-skärm. Under huven drivs enheten av Snapdragon 650-processor med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt lagringsutrymme. I kameravdelningen, specifikationer enheten får en 23MP primär kamera med f / 2.0 bländare. För selfies har smarttelefonen en 13MP framåtvänd skjutspelare. Xperia X Compact får mer eller mindre samma uppsättning specifikationer. Eftersom det är en kompakt enhet får den en mindre 4,6-tums HD-skärm. Dessutom är en annan skillnad dess 5MP framåtvända shooter för selfies.

Om du missade har Sony också släppt den nya Xperia XZ Premium som levereras med 4K HDR och Motion Eye-kamerafunktioner. Den avancerade smarttelefonen kommer att vara tillgänglig för förbeställning av vi BestBuy och Amazon för 799 $ från och med den 12 juni. Enhetens höjdpunkt är dess 19MP Motion Eye-kamerasystem med funktioner som PDAF och laser-autofokus. Andra viktiga specifikationer inkluderar en 5,5-tums 4K-skärm och kör Android 7.1.1 Nougat out-of-the-box. Under huven drivs smarttelefonen av den senaste Snapdragon 835-processor med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt lagringsutrymme, som kan utökas ytterligare via microSD-kortplats. Juice på Xperia XZ Premium är ett 3230mAh batteri med stöd för Qualcomm Quick Charge 3.0.

0 Shares