Android 8.0 Oreo är här, och som vanligt kommer din enhet förmodligen aldrig att få det – hurra!

0 Shares

“Idag introducerar vi officiellt Android 8.0 Oreo, den senaste versionen av plattformen – och den är smartare, snabbare och kraftfullare än någonsin. Den levereras med nya funktioner som bild-i-bild och Autofyll för att hjälpa dig att navigera i uppgifterna sömlöst. Plus , den har starkare säkerhetsskydd och hastighetsförbättringar som håller dig säker och rör sig vid lightspeed. När du är på ditt nästa äventyr är Android Oreo superhjälten att ha vid din sida (eller i fickan!), säger Sameer Samat, Product Management VP, Google

Samat säger vidare, “Vi driver källorna till Android Open Source Project (AOSP) för alla att få tillgång till idag. Pixel- och Nexus 5X / 6P-byggnader har gått in i bärartestning, och vi förväntar oss att vi snart kommer att börja rulla ut, tillsammans med Pixel C och Nexus Player. Vi har också arbetat nära våra partners och i slutet av året har hårdvaruproducenter inklusive Essential, General Mobile, HMD Global Home of Nokia Phones, Huawei, HTC, Kyocera, LG, Motorola, Samsung , Sharp och Sony är planerade att lansera eller uppgradera enheter till Android 8.0 Oreo. Alla enheter som är registrerade i Android Beta-programmet kommer också att få den slutliga versionen. “

Eftersom Android 8.0-källkoden har släppts och vem som helst kan kompilera den antar jag att det betyder att Oreo är officiellt här. Naturligtvis är det som vanligt tillgängligt för inga enheter från tredje part på dag ett och kommer att rulla ut till Googles egna Nexus- och Pixel-enheter först. Vissa andra befintliga enheter kommer att få det senare.

Ännu värre, som man kan förvänta sig med Android nu, kommer de flesta enheter aldrig komma nära att ta emot version 8.0. Fragmentering helvete är en riktig sak i Android-världen, folk, och det finns otaliga enheter i naturen med farliga sårbarheter som kommer aldrig lappas.

Allt detta nonsens gör det svårt att bli upphetsad över nya funktioner som din enhet aldrig kommer att få, men hej, du kan alltid köpa en ny Android-enhet varje år och kasta din övergivna enhet på en deponi – moder naturen är förbannad!

Emojis

Om din enhet inte får Android 8.0 kan du se fram emot coola saker som ny emoji och en ny emoji-konststil, plus inbyggd bild-i-bild för bättre multitasking. Google lovar förbättrad säkerhet för Play Store och förbättrad batteritid också.

Är du upphetsad för Android 8.0 Oreo? Berätta för mig i kommentarerna nedan.

0 Shares