Android 8.1 Oreo frigör utrymme genom att krympa appar som du inte använder

0 Shares

Vi har alla appar installerade på våra telefoner som vi helt enkelt inte använder. Det kan vara så att de en gång tjänade ett syfte som de inte längre uppfyller, och vi har bara inte kommit till att avinstallera, eller det kan vara så att vi har laddat ner en app, provat en gång och sedan glömt bort den.

Dessa oanvända appar slösar i huvudsak bara utrymme, och nu gör Google något åt ​​det. Med Android 8.1 Oreo, när en enhet har lite utrymme, kommer en automatisk rengöringsprocess att städas efter dessa oanvända appar.

Se även:

Som noterats av XDA Developers börjar en ny funktion i Oreo automatiskt att rensa upp cacheminnet för oanvända appar för att frigöra utrymme. Användningen av appar loggas in i Android-apparater sysprop pm.dexopt.unopt_after_inactive_days fält och Google markerar appar som sällan används som “inaktiva”.

XDA Developers förklarar:

Efter en tidsperiod som anges av Androids sysprop pm.dexopt.unopt_after_inactive_days-fält markeras applikationer som inte har använts på ett tag som inaktiva av Android och nedgraderats. (Android anser att applikationer är aktiva om de nyligen var i förgrunden eller när de är i bakgrunden samtidigt som de används av andra paket.)

Så här fungerar det: I Android 8.1 körs program som är inaktiva inte via dexopt, Android-verktyget som optimerar .dex-filer för att producera en .odex-fil. Som ett resultat tar de inte plats i Dalvik-kompilatorns cache.

Det kommer att dröja en stund tills den här funktionen tar sig ut till massorna, men det är något som kan visa sig användbart för personer med telefoner med begränsad lagring.

0 Shares