Android 8.1 Oreo lanseras officiellt för OnePlus 5T, OnePlus 5

0 Shares

En dryg månad efter att Android 8.1 introducerats i den öppna betakanalen lanserar OnePlus idag officiellt den senaste Oreo-versionen till OnePlus 5T- och OnePlus 5-användare över hela världen. Detta gör det till en av få Android-tillverkare som har sina senaste flaggskepp som kör aktuell programvara.

Den officiella byggnaden, OxygenOS 5.1.0, utöver uppgraderingen av Android, lägger till ett par intressanta nya funktioner och förbättrar säkerheten, eftersom den kommer med den senaste Android-säkerhetsplåstret (för april 2018). Av alla ändringar som listas av OnePlus är endast en exklusiv för OnePlus 5T.

Det här är geststödet i helskärmsläge, vilket gör det möjligt för användare att dölja navigeringsfältet helt och istället använda olika gester för att gå till huvudskärmen, öppna menyn för senaste och gå tillbaka.

Jag har provat detta kort och upptäckt att det fungerar bra, så länge du är villig att anpassa dig till det nya sättet att göra saker på. Personligen föredrar jag att ha knapparna på skärmen.

Annat än det har OnePlus fokuserat på att förbättra spelläget, lägga till energibesparingar och anpassningsbar ljusstyrka samt ett nätverksförstärkningsläge och startprogrammet, som får kategoritaggar i applådesökning och automatisk namngivning av mappar baserat på kategori.

Uppdateringen, som du förväntar dig, rullar ut i etapper. Om du vill få det direkt kan du använda det gamla VPN-tricket: ändra serverns plats till Kanada och leta efter uppdateringar efter. Den ska vara synlig direkt på din OnePlus 5T eller OnePlus 5.

Var bara medveten om att den ursprungliga byggnaden kan ha vissa problem, så om du använder den som din dagliga förare (vilket jag tror är det mest troliga scenariot) bör du vänta ett par dagar för att ta reda på hur resten av publiken håller på med det.

0 Shares