Android-knappen ‘Sök efter uppdatering’ fungerar nu och söker faktiskt efter OTA-uppdateringar!

0 Shares

Android-uppdatering

Uppdatering av Android kan vara en smärtsam upplevelse beroende på handenheten du har och den operatör du är med. Du kanske hör att en uppdatering är tillgänglig, men att inget syns när du trycker på knappen Sök efter uppdatering. Nu borde detta förändras … och inte bara för Oreo-användare.

Många Android-användare kommer att ha upplevt frustrationen att veta att det finns en uppdatering tillgänglig för deras enhet, men den erbjuds inte automatiskt. Ännu mer irriterande är det ofta så att uppdateringar förblir tillgängliga för nedladdning även när man utför en manuell kontroll. Google har meddelat att: “knappen i Inställningar för att söka efter en uppdatering faktiskt fungerar nu”, så det borde inte behövas sidoladdning av OTA-uppdateringar.

Se även:

Det enda kravet för att den här funktionen ska fungera är att du måste köra den senaste versionen av Google Play Services. Inte bara är detta inte begränsat till Oreo-enheter, det är inte heller begränsat till Google / Nexus / Pixel-enheter. Snarare fungerar det för “alla enheter som använder Googles OTA-system.”

Google-ingenjör Elliott Hughes publicerade på Google+ och sa:

Knappen i Inställningar för att söka efter en uppdatering fungerar faktiskt nu. Om du kör de senaste Google Play-tjänsterna behöver du inte ladda ner en OTA eller blixta en systembild bara för att du är otålig …

Hur interagerar detta med Googles iscensatta lansering av nya OS-utgåvor, frågar du? När en enhet checkar in för att du specifikt har bett den, flaggar vi att detta är användarinitierat och så att du inte är föremål för de vanliga begränsningarna. Så även om vi har 1 procent utrullning och 1 procent av användarna redan har uppdateringen, om du manuellt kontrollerar kommer du fortfarande att erbjudas den, även om en bakgrundskontroll samtidigt inte skulle göra det.

Så, om du någonsin har blivit trött på att vänta på att en uppdatering kommer att slå på handenheten, har du nu ett snabbt och enkelt sätt att tvinga en uppdatering – förutsatt att din enhet spelar boll naturligtvis!

Bildkredit: saeediex / Shutterstock

0 Shares