Android Oreo kan äta genom din datatillägg även om du har Wi-Fi aktiverat

0 Shares

oreo-logo-batteri

En uppenbar bugg med Android Oreo har upptäckts vilket innebär att Googles mobiloperativsystem kan krypa sig igenom din datatillägg, även om du är ansluten till ett trådlöst nätverk.

En tråd på Reddit lyfte fram problemet, med många som påpekade att det kan vara dyrt för alla som inte använder en obegränsad dataplan. Google är uppenbarligen medvetet om problemet och arbetar på en patch, men under tiden varnas Oreo-användare att överväga att inaktivera mobildata när de är hemma eller använder en trådlös anslutning någon annanstans.

Se även:

Reddit-användare Unusual_Sauce förklarar: “Efter att ha uppdaterat till Oreo igår kväll fick jag en enorm ökning i dataanvändning, samtidigt som jag var ansluten till Wi-Fi. Jag kontaktade support och fick veta att de är medvetna om problemet och jobbar med en fixa. Under tiden har jag stängt av mobildata medan jag är hemma, så det är bara Wi-Fi som används. “

Det verkar som att Unusual_Sauce inte är ensam, och vissa har föreslagit att alternativet Mobile Data Always Active är skyldigt. Du kan komma åt den här inställningen genom att aktivera utvecklaralternativ och bläddra växeln till inaktiverad position. I tidigare versioner av Android var alternativet Mobile Data Always Active inaktiverat som standard men är nu aktiverat i Oreo.

Har du märkt att detta är ett problem i Oreo för dig? Det kan vara dags att börja hålla ett öga på dataanvändningen tills Google gör en fix.

0 Shares