Android Oreos Wi-Fi Passpoint-stöd gör det enkelt att byta hotspot

0 Shares

android-oreo-maskot

Vi har redan hört mycket om vad som är nytt i Android 8.0 Oreo, men något som inte har fått mycket uppmärksamhet är dess stöd för Wi-Fi Passpoint. Även känd som Hotspot 2.0 introducerades tekniken av Wi-Fi Alliance redan 2012 som ett sätt att förenkla processen att flytta från en trådlös hotspot till en annan.

Den som har anslutit till en hotspot när man går genom en stad kommer att ha upplevt frustrationen att behöva logga in på en hotspot efter den andra för att hålla kontakten med internet. Wi-Fi Passpoint gör det enkelt att hoppa från en hotspot till nästa som att använda en dataanslutning, vilket eliminerar behovet av inloggningsuppgifter. Support i Oreo är ett bra steg framåt … men Google har valt att göra det frivilligt för OEM-tillverkare.

Se även:

Att kunna hoppa mellan hotspots utan att behöva logga in på var och en har potential att vara en bra tidsbesparare, så det är synd att se att funktionen görs frivillig av Google. OEM-företag rekommenderas dock att erbjuda Wi-Fi Passpoint-support rekommenderas, så det finns en rimlig chans att om din telefon kommer att få Oreo, kan du också kunna dra nytta av funktionen.

Över på sin webbplats förklarar Wi-Fi Alliance vad Wi-Fi Passpoint är och vilka fördelar det erbjuder:

Wi-Fi CERTIFIED Passpoint lanserades 2012 som en branschövergripande lösning för att effektivisera nätverksåtkomst i hotspots och eliminera behovet för användare att hitta och autentisera ett nätverk varje gång de ansluter. I Wi-Fi-nätverk som inte stöder Passpoint måste användare söka efter och välja ett nätverk, begära anslutning till åtkomstpunkten (AP) varje gång och i många fall måste de ange sina autentiseringsuppgifter igen. Passpoint automatiserar hela processen, vilket möjliggör en sömlös anslutning mellan hotspot-nätverk och mobila enheter, samtidigt som den ger den högsta WPA2-säkerheten. Passpoint möjliggör en mer mobilliknande upplevelse när du ansluter till Wi-Fi-nätverk.

Passpoint utvecklades i Wi-Fi Alliance genom partnerskap mellan tillverkare av mobila enheter, leverantörer av nätverksutrustning och operatörer. Passpoint speglar djupet och bredden av det samarbetet som en fantastisk lösning för slutanvändare, nätoperatörer och enhetsleverantörer.

Det finns inget särskilt incitament för OEM-tillverkare att inkludera Passpoint i sina Oreo-byggnader, men användarnas tryck kan vara tillräckligt för att övertyga dem.

Bildkredit: Asif Islam / Shutterstock

0 Shares