Android P stöder skåror i iPhone X-stil och har en dramatisk redesign

0 Shares

Android P

Antalet personer som kör Oreo kan mycket väl vara väldigt litet, men det pratas redan om nästa version av Android – Android P. Rapporter om vad som internt har fått namnet Pistachio Ice Cream lovar inte bara en designrenovering utan också iPhone X- stöd för stilhak.

Oreo-efterträdaren kommer att släppas senare i år, och en Bloomberg-rapport belyser vad vi kan förvänta oss, inklusive stramare Google Assistant-integration, stöd för olika telefonformat och förbättrad batteritid.

Se även:

Även om det inte har kommit några officiella nyheter eller tillkännagivanden från Google, citerar Bloomberg “personer som är bekanta med situationen” i sin rapport. Nyhetsuttaget säger att ett av de viktigaste syftena med Android P är att uppmuntra fler iPhone-användare att byta till Android – och detta förklarar stödet för iPhone X-stil skärmskårningar – så att detta område kan användas för att hysa hårdvara som kameror och sensorer. En designrenovering finns också på korten för programvaran, med Google som syftar till att förbättra utseendet på Android.

Andra anmärkningsvärda funktioner inkluderar stöd för olika formfaktorer, till exempel hopfällbara telefoner och flerskärmsenheter.

Förbättringar av batteriets livslängd och bättre Google Assistant-integration gynnar både befintliga användare och de som hoppar från iOS. Google kan vara på väg att ytterligare öppna Google Assistant-integrationen för tredjepartsutvecklare eftersom de försöker göra verktyget mer användbart för människor.

Bildkredit: park1688 och Anna_Pustynnikova / Shutterstock

0 Shares