Android Q kan mycket väl ha ett inbyggt, mörkt läge för hela systemet

0 Shares

Dark Q

Om du vill vara en del av publiken är det viktigt att lägga till ett mörkt läge i din programvara. Google har redan visat mycket kärlek för gotiska nyanser, och det ser ut att fortsätta detta med Android Q – eller Android 10, om du föredrar.

Över på Chromium Bug Tracker verkar Google-arbetaren Lukasz Zbylut bekräfta att Android Q har ett mörkt läge i hela systemet, med alla förinstallerade appar som erbjuder alternativet.

Se även:

Som rapporterats av Android Police publicerade Zbylut ett spännande meddelande på bugspåraren. Tillbaka i slutet av oktober skrev han: “Mörkt läge är en godkänd Q-funktion […] Q-teamet vill se till att alla förinstallerade appar stöder mörkt läge naturligt. För att kunna skicka mörkt läge framgångsrikt behöver vi alla UI-element vara idealiskt mörka i maj 2019 “.

Zbylut hänvisar till en “huvudinställning” som kommer att vara tillgänglig via Inställningar> Display> Mörkt läge eller Inställningar> Display> NightMode.

Inlägget var ursprungligen offentligt tillgängligt, men sedan nyheterna började läcka ut har Google ändrat behörigheterna så att inlägget inte längre är tillgängligt för personer utanför företaget. Medan tjänsten nu är mer än två månader gammal är det svårt att säga vilka framsteg som gjorts sedan dess. Men för fans av mörkare toner lovar det fortfarande bra för nästa del av Android.

Bildkredit: WhiteBarbie / Shutterstock

0 Shares