Android Q-läcka visar mörkt läge, förbättrad integritet och spännande skrivbordsläge

0 Shares

Läckage i Android Q Dark Mode

Införandet av ett systemomfattande mörkt läge i Android Q är något som har ryktats en liten stund nu, och en ny läcka av nästa version av Googles mobiloperativsystem verkar bekräfta detta.

En läckt version av Android Q har inte bara ett anpassningsbart alternativ för mörkt läge, men det visar också att Google har skärpt behörigheterna för att förbättra integriteten. Det finns också spännande referenser till en Desktop Mode-funktion som verkar likna Samsung DeX för att göra det möjligt att ansluta en telefon till en bildskärm och använda den som en stationär dator.

Se även:

Nyheter om Android Q-läckan kommer med tillstånd av XDA-utvecklare som lyckades få tag på en byggnad som körs på en Google Pixel 3 XL, och det verkar ge en bra inblick i framtiden. Inkluderingen av alternativet “Ställ in mörkt läge” i bildskärmsinställningar kommer att glädja många människor och det behöver inte vara så enkelt som att vara aktiverat eller inaktiverat. Mörkt läge kan också konfigureras för att slå på och stänga av vid olika tidpunkter på dagen, ungefär som nattläge kan på många telefoner för tillfället.

Skrivbordsläge är inte något vi har hört talas om tidigare, och det här är verkligen spännande. Tyvärr innehöll den läckta versionen av Android Q som var tillgänglig för testning endast referenser till den här nya funktionen, och den fungerade inte. Detta betyder att vi bara kan gissa på hur det kommer att fungera, men det verkar verkligen vara en Samsung DeX-klon.

Android Q ser att Google vidtar åtgärder för att förbättra integriteten, särskilt genom ändringar av behörigheter. Du kan inte bara enkelt se vilka appar som har vilka behörigheter utan också implementera begränsningar när och när du tycker det är lämpligt.

Mishaal Rahman skriver för XDA-utvecklare och noterar också nya utvecklar- och tillgänglighetsalternativ och gör följande iakttagelser:

Det finns en ny “sensorer av” snabbinställningsbricka som verkar inaktivera alla radioapparater och aktivera flygplansläge. Det kan vara inställt på att göra mer i framtiden, men det är vad jag hittat hittills. Det är möjligt att detta kommer att vara ett tennfoliehattläge för att inaktivera alla sensorer på enheten som normalt inte kan stängas av (accelerometer, gyroskop etc.). Skärmlåsinställningen har två nya alternativ: “SmartLock förlänger bara upplåsning” och “Låsskärm när förtroendet förloras.” Den förstnämnda låter en betrodd enhet hålla din smartphone vaken längre, men låter den inte låsa upp enheten när den har låsts. Det senare alternativet låser smarttelefonen när den senast betrodda enheten inte längre är betrodd. Den inbyggda filappen låter dig nu filtrera efter bilder, dokument, ljud, video etc. när du surfar i kataloger. Appens installationsdialogruta är inte längre helskärmsläge. Istället är det en popup som på surfplattor.

Bildkredit: XDA-utvecklare

0 Shares