Android Things avslutar beta när Google hoppar längre in i IoT

0 Shares

Android-saker

Google meddelade idag lanseringen av Android Things 1.0, sin Internet of Things-plattform. Det har funnits många betaversioner för utvecklare att spela med, men nu när operativsystemet har lanserats officiellt kan vi förvänta oss att det dyker upp på ett stort antal enheter.

Företaget säger att det har arbetat nära med ett antal tillverkare för att säkerställa att produkter snart kommer att finnas tillgängliga. I horisonten finns smarta högtalare från LG och iHome, samt smarta skärmar från Lenovo, LG och JBL.

Se även:

Företaget lovar långsiktigt stöd för produktionsenheter. I praktiken säger Google att detta betyder att det “kommer att erbjuda gratis stabilitetsfixar och säkerhetsuppdateringar i tre år, med ytterligare alternativ för utökat stöd.” Företaget fortsätter med att säga att “även efter det officiella supportfönstret slutar kommer du fortfarande att kunna fortsätta att driva appuppdateringar till dina enheter.”

Google har arbetat med utvecklare och förbättrat Android Things med hjälp av feedback. Men nu är det dags för plattformen att slå in den stora tiden, och Google är angelägen om att fler partners ska komma ombord. Tillkännager tillgängligheten av version 1.0 av plattformen, säger Google:

Användningen av Android Things-konsolen för programuppdateringar är begränsad till 100 aktiva enheter för icke-kommersiell användning. Utvecklare som avser att leverera en kommersiell produkt som kör Android Things måste underteckna ett distributionsavtal med Google för att ta bort enhetsgränsen. Granska de uppdaterade villkoren i Android Things SDK-licensavtalet och användarvillkoren för konsolen.

Android Things Console innehåller ett nytt gränssnitt för att konfigurera kringutrustning för hårdvara, vilket möjliggör byggtidsstyrning av tillgängliga perifera I / O-anslutningar och enhetsegenskaper som GPIO-motstånd och I2C-busshastighet. Denna funktion kommer att fortsätta att utökas i framtida versioner för att omfatta fler perifera hårdvarukonfigurationer.

Google tillkännagav också att Qualcomm SDA212, Qualcomm SDA624, MediaTek MT8516 och NXP i.MX8M-modulerna IoT System-on-Modules (SoMs) nu stöder Android Things. Företaget tillägger:

Raspberry Pi 3-modellerna B och NXP i.MX7D-enheter kommer att fortsätta att stödjas som utvecklarhårdvara för att du ska kunna prototyp och testa dina produktidéer. Stöd för NXP i.MX6UL-enheter fortsätter inte.

0 Shares