Android vs iPhone: Vilken är bättre för dig?

0 Shares

När det gäller att köpa den bästa nya smarttelefonen kan det första valet vara det svåraste: – Android mot iPhone. Det är inte så enkelt eftersom båda har sina för- och nackdelar. Den ena erbjuder ett stort bibliotek med spel och appar och å andra sidan har den andra bättre säkerhet. I grund och botten verkar båda vara desamma utom deras varumärke och pris. Nu uppstår en fråga att Vilken är bättre för dig? Så för detta ändamål har vi tillhandahållit en jämförelse mellan båda operativsystemen. Därför är här de viktigaste skillnaderna mellan dem båda: –Android vs iPhone: Vilken är bättre för dig?

Android vs iPhone: Jämförelse av hårdvara

Android vs iPhone: Vilken är bättre för dig?

Hårdvara är den första huvudskillnaden som gör att iPhones skiljer sig från Android-telefonerna. Som ni alla vet är det bara Apple som producerar iPhones så att det har rätt kontroll över hur både hårdvara och programvara fungerar tillsammans. Men å andra sidan erbjuder Google sin Android-programvara till andra mobila tillverkningsföretag som HTC, Blackberry, Samsung, LG och Motorola. På grund av detta skiljer sig Android-hårdvaran från varandra i vikt, storlek, modeller och kvalitet.

Läs också: – PS4 mot Xbox One: Vilken konsol är bäst för dig?

Premium-Android-enheter tenderar också att ha en god kvalitet som iPhone när det gäller hårdvara. Men de billigare modellerna har inga bra hårdvarualternativ. Så, om du ska köpa en iPhone, tänker du bara på den modell du vill köpa. Eftersom många mobilföretag tillverkar Android-enheter måste du välja det bästa varumärket tillsammans med en modell, vilket är lite förvirrande.

iPhone vs Android: Batteritid

Android vs iPhone: Vilken är bättre för dig?

Tidiga iPhones behövde laddas varje dag eftersom de har mindre batteribackup. Men de senaste modellerna av iPhone kan gå dagar utan kostnad. Detta beror på att de nya versionerna av iPhone OS tenderar att minska batteriets livslängd tills de är optimerade i de tidiga versionerna.

Läs också: – MacBook Pro Vs Air – Fullständig djupjämförelse

Å andra sidan är Android mer komplex i batteriets livslängd på grund av det stora utbudet av hårdvarualternativ. Vissa Android-mobiltelefoner har 6 tum skärm och andra avancerade funktioner som resulterar i låg batteritid. Men tack vare det stora utbudet av Android-enheter som tillverkats av mobiltillverkarna. Det finns många Android-modeller som erbjuder batterier med ultrahög kapacitet. Därför, om du behöver ett långvarigt batteri med en mängd olika alternativ, kan Android leverera en bättre enhet jämfört med iPhone-tekniken.

Apple vs Android: Användarupplevelse

Android vs iPhone: Vilken är bättre för dig?

Människor som vill anpassa sin telefon med några avancerade funktioner föredrar Android-enheter än iPhone-enheter. Med Android-enheter kan du kunna ladda ner appar från okända källor, det är inte möjligt för iPhone.

Läs också: – Sony Vegas VS Adobe Premiere | Vilken är bättre?

IPhone OS tillåter bara sina användare att ladda ner appar och spel endast tillgängliga i App Store. Så de som vill ha flexibilitet föredrar Android-enheter och de som bara vill ha en telefon som fungerar bra och levererar högkvalitativa funktioner föredrar iPhone snarare än Android.

Android vs iPhone: Slutsats

Beslutet om du ska köpa en iPhone eller Android är inte så enkelt eftersom båda är utformade för att ge konsumenterna den bästa upplevelsen. Det bästa svaret beror på dina behov och prioriteringar. Du behöver bara välja vilka som är de viktigaste funktionerna du behöver och sedan välja den telefon som ger dig det bästa värdet enligt dina behov.

0 Shares