Androids version av AirDrop, ‘Fast Share’, har bytt namn till ‘Närliggande delning’

0 Shares

Under de senaste månaderna har det pågått ett pågående projekt på Google som aldrig har tillkännagivits: Androids version av AirDrop. Vi slog först nyheterna, och nu har Google tydligen bytt namn på Android-funktionen till “Närliggande delning.”

Fotograferad av XDA-utvecklare, Google har tydligen bytt namn på det som tidigare kallades “Fast Share.” Med den senaste uppdateringen av Google Play Services blev “Fast Share” tyst ommärkt som “Närliggande delning” på Android.

Själva funktionen har utvecklats något sedan den först upptäcktes med vissa aspekter som uppdaterades eller ändrades medan Google förbereder den för en riktig lansering. Google uppdaterade också tidigare ikonen för den här tjänsten eftersom den fortsätter att justera saker.

Intressant nog har en ny ansvarsfriskrivning också dykt upp med den senaste uppdateringen. Tydligen kan delning i närheten bara fungera om de två enheterna ligger nära varandra – Google nämner “inom 1 fot.” Det är oklart om detta är ett strikt krav, men det kan hjälpa till att lösa ett mindre klagomål som Apples AirDrop har där användare kan skicka filer till närliggande iPhones och iPads på ett ganska långt avstånd. Med det sagt kan det krävas att enheter som är så nära varandra blir ett hinder.

Just nu är det fortfarande i stort sett okänt när Google kommer att lansera “Nära delning” på Android. Det verkar som att det går bra bakom kulisserna, men det finns inget tydligt startfönster än. Många antog att funktionen skulle debutera tillsammans med Google Pixel 4, men nu finns det ingen tydlig plats att debutera funktionen. Kanske får vi det vid I / O 2020 i maj? Din gissning är lika bra som vår.

Mer om Android:

FTC: Vi använder inkomster för auto-affiliate-länkar. Mer.


:

0 Shares