Andy Rubins väsentliga är det misslyckande vi alla visste att det skulle bli

0 Shares

Android-marknaden är oerhört trångt, vilket gör det väldigt svårt att göra vinst. Om du inte heter Samsung kommer du att ha svårt med det. Välkända företag som LG och HTC kämpar då kinesiska tillverkare utan namn översvämmar marknaden med billiga enheter som förvånansvärt inte suger. Uppriktigt sagt måste du vara galen för att ens försöka komma in på Android-marknaden. Och ändå gjorde Andy Rubin det.

Om du inte är bekant var Rubin en av grundarna av Android, så när han meddelade att han gick in på smarttelefonmarknaden med ett företag som heter “Essential Products Inc”, gjorde det nyheter. Hans baksida åt sidan, det fanns absolut ingen anledning för en ny Android-tillverkare att komma med. Med det sagt fick han faktiskt en enhet producerad. Kallade “Essential Phone”, alla visste att det skulle misslyckas. Och nu har det gjort – precis som det skulle. Enligt en rapport från Bloomberg utvecklar företaget inte längre en efterträdare till Essential Phone.

För att göra saken ännu värre, vill Rubin enligt uppgift sälja företaget. Här är problemet – varför skulle någon vilja köpa det? Konsumenterna vidarebefordrade i huvudsak Essential Phone trots otaliga rabatter. Medan det såg snyggt ut och hade ett litet skår innan det var moderiktigt, hade det en hemsk kamera som gjorde den till en icke-start för många. Varumärket är smittat som en förlorare, och det finns egentligen inga tillgångar värda att förvärva – trots påståenden om att det värderades så högt som 1 miljard dollar för ett år sedan. Ja, nej. Förlåt.

Rubin har utfärdat en Tweet angående Bloomberg-rapporten, som du kan se nedan.

Detta är inte alls ett förnekande. Faktum är att uttalandet läser för mig som att Rubin helt enkelt vill dämpa rykten när han vill sälja företaget. Jag är säker på att väsentliga anställda skulle ha uppskattat ett mycket mer självsäkert meddelande; Tweet är bara fluff. Låt oss vara realistiska, folkens – det kommer inga spelförändrande produkter från Essential i framtiden. Titta, inte ens Rubin kan ärligt tro att Essential kommer att tävla på marknaden för smarta hem just nu – Äpple kan inte ens verkar göra det.

I slutändan gjorde Rubin ett misstag genom att gå in i smartphone-verksamheten och han är smart att avsluta det misslyckade experimentet snarare än senare. Medan vissa människor säger att det är bättre att försöka misslyckas än att inte försöka alls, så är det definitivt inte fallet här. Han slösade bort mycket tid och pengar.

Fotokredit: Jag_cz / Shutterstock

0 Shares