Användare klagar över att Windows 10 är fast i S-läge

0 Shares

Windows 10 S-logotyp

Windows 10 S-läge visar sig vara problematiskt för vissa människor, med ett antal användare som klagar över att de inte kan få sina datorer ur det begränsade läget.

Ett antal bärbara datorer – inklusive Surface Go och Surface Laptop – är förkonfigurerade för att köras i Windows 10 S-läge, vilket förhindrar att användare byter sin sökmotor i Edge eller installerar programvara utanför Microsoft Store. Det ska vara möjligt att lämna S-läget, men alternativet har brutits under ett antal dagar.

Se även:

Microsoft brukade ladda människor för att byta Windows 10 ur S-läge, men slutade till slut och gjorde alternativet gratis. Det borde vara något du kan göra via Microsoft Store, men som människor som klagar i Microsoft-forum förklarar, fungerar det här alternativet inte nu.

En person säger:

Jag köpte nyligen en Microsoft Surface Go för resor, och även om jag tycker om det hittills finns det ett behov av att växla ur S-läge för att installera ett eller två ytterligare program. Jag har följt alla steg för att nå skärmen “Växla ur S-läge” i Microsoft Store, men sidan laddas aldrig. Istället visar den en tom butiksskärm. Finns det någon annan metod för att nå detta område av butiken?

Dessutom har jag försökt innan jag uppdaterade Windows och efter att ha uppdaterat Windows utan lycka.

Microsoft sa till en början att det inte hade någon aning om när problemet skulle lösas:

Detta är inte förväntat beteende och problemet är inte med din dator. Microsoft är medveten om att vissa användare inte kan uppgradera till Pro Edition eller växla ur S-läge på grund av den här tomma sidan. Vi undersöker orsaken och när en upplösning är tillgänglig kommer butiken att uppdateras utan att användaren behöver göra det. Det finns ingen aktuell uppskattning av när detta villkor kommer att lösas.

Nu har dock en fix producerats, och allt som krävs är en snabb uppdatering som Greg från Microsoft Surface Team förklarar:

Vi har slutfört vår undersökning och har publicerat en uppdaterad version av Microsoft Store-appen som innehåller en korrigering för detta problem. Så här installerar du den här uppdateringen:

Öppna Microsoft Store från aktivitetsfältet. Välj Mer > Nedladdningar och uppdateringar > Få uppdateringar. Installera tillgängliga uppdateringar, inklusive Microsoft Store version 11906.1001.24.0 (eller senare). Mer information om hur du installerar Microsoft Store-uppdateringar finns i Hämta uppdateringar för appar och spel i Microsoft Store.

Bildkredit: Artem Postoev / Shutterstock

0 Shares