Apple AirPods är väldigt coola, men jag returnerar dem – här är varför

0 Shares

money_refund_return

När Apple först tillkännagav AirPods blev jag fascinerad. Tekniken såg otrolig ut – för de som äger Apple-enheter, det vill säga. Tyvärr hade jag en känsla av att jag inte skulle vilja ha dem så snart jag såg dem. Varför? De har samma form som Apples trådbundna EarPods. Det här är ett problem eftersom hörlurarna skadar mina öron. Jag bestämde mig ganska mycket på dag ett att jag inte skulle köpa dem.

Men sedan gick jag vidare och köpte dem ändå. Eftersom de försenades så ofta och eftersom lagret var så begränsat köpte jag dem så snart de säljs eftersom jag visste att de skulle sälja ut. Eftersom Apple gör det enkelt att returnera produkter tänkte jag att jag skulle köpa dem, prova dem och fatta ett beslut. Tja, jag returnerar dem. Här är varför.

Den viktigaste anledningen till att jag returnerar dem är att de skadar mina öron – dåligt. När du först lägger dem i öronen verkar de bekväma. Efter att ha använt dem i ungefär en timme hade jag det svår ömhet i öronkanalerna – särskilt i mitt vänstra öra. Smärtan var så dålig att smärtan kvarstod timmar efter att den slutat användas. Faktum är att mitt vänstra öra är lite ömt cirka 12 timmar senare. Jag tar skulden för detta, eftersom jag misstänkte att de skulle göra ont baserat på EarPods-erfarenhet, men det fanns inget annat sätt att ta reda på det utan att köpa först.

Den andra anledningen är typ av överraskande – tappade anslutningar. När du lyssnar på musik sjunker Bluetooth-anslutningen ofta ett ögonblick – kanske en sekund – innan den återupptas. Det är nästan som en CD som hoppar över, eller när en äldre low-end CPU kämpade för att spela en MP3 för flera år sedan. Det händer inte hela tiden, men det räcker att vara irriterande – det förstör den uppslukande upplevelsen. Det hände mer när jag hanterade min iPhone, som att använda Touch ID och surfa på nätet i Safari. När telefonen bara satt på mitt skrivbord ur mina händer verkade det göra det mindre.

Jag vet vad du tänker – kanske andra Bluetooth-hörlurar kan ha denna anslutningsproblem också med liknande användning och i liknande miljöer. Nej. Andra märken jag har försökt gör inte detta – fungerar ofta felfritt.

I slutändan finns det två saker jag vill ha från hörlurar – för att de ska vara bekväma och att erbjuda bra ljudkvalitet. Enligt min erfarenhet misslyckas AirPods på båda. Tänk på att din upplevelse kan vara annorlunda. Ja, det finns mycket cool teknik i dem, men om de skadar mig måste de gå. Jag kommer snart att returnera dem till min lokala Apple Store.

Om du undrar vilka hörlurar jag rekommenderar istället testar jag för närvarande de lysande Q Adapt-hörlurarna från Libratone. Du kan titta på min unboxing-video med dem ovan. Det här är trådlösa Bluetooth-hörlurar som går ditt öra – inte i dem – så är de mycket mer bekväm. Precis som AirPods upptäcker de när du sätter på dem eller tar av dem och pausar automatiskt din musik. De har inte haft några anslutningar, och erbjuder också underbar ljudkvalitet. Se upp för en fullständig recension snart.

Fotokredit: Tashatuvango / Shutterstock

0 Shares