Apple ansluter sig till Instagram för att skryta med iPhone-fotografering

0 Shares

iPhone_Photo

Smartphones har för alltid förändrat fotografimarknaden. Medan en fristående kamera, till exempel en DSLR, kan ta ett bättre foto, kan de vara ett jobb att bära och underhålla. För att inte tala om, det kan de vara mycket dyr. För många icke-professionella fotografer är deras telefon mer än tillräckligt bra. Heck, vissa människor hävdar att en iPhone till exempel kan konkurrera med dedikerade kameror.

Apple verkar angelägna om att skryta om hur bra sin iPhone är vid fotografering – det finns otaliga TV-reklam som produceras av företaget som lyfter fram den exakta saken. Apple tar också sitt skryta lite längre genom sociala medier. Efter att ha ökat sin aktivitet på Twitter nyligen har företaget nu gått med på Instagram också. Under @Apple-handtaget delar inte MacBook-tillverkaren foton av sina produkter, utan bilder som tas med dem.

Detta är ett mycket smart drag från Apple, särskilt med det kommande tillkännagivandet av nya iPhone-smartphones i september. När en konsument bestämmer sig för en ny telefon är kamerakvaliteten en enorm drivkraft – speciellt för de med nyfödda barn. Medan många tekniska nördar fokuserar på saker som operativsystem eller appar, bryr sig vissa mer om fotokvaliteten – allt annat är förbannat. Heck, det här fick vissa konsumenter att köpa Nokia Lumia-smartphones trots det underliggande Windows Mobile OS.

Genom att börja visa upp fotokvaliteten på Instagram nu, skapar Apple en destination för framtida iPhone-kunder för att bevittna faktiska bilder tagna av enheten. Detta kommer utan tvekan att hjälpa konsumenterna att välja en telefon. Naturligtvis finns det en fångst på detta – Apple kommer sannolikt inte att ladda upp något dålig foton. Allt du ser på Instagram-kontot ska vara lysande, så ta det med ett saltkorn.

Med allt detta sagt är Apple iPhone-enheter välkända för att vara klassledare inom fotografering, så dåliga foton är sannolikt inte med undantag för användarfel. Låt oss inte glömma, även en tidigare Google SVP föreslår iPhone över Android för fotografering – ett ganska fördömande uttalande av en tidigare mästare av Android OS.

Vad tycker du om de foton som Apple har delat på Instagram? Kolla in dem här och berätta för mig i kommentarerna nedan.

Fotokredit: Yellowj / Shutterstock

0 Shares