Apple använder sig av ett ‘försiktigt tillvägagångssätt’ och minskar iPhone-beställningar med 20 procent

0 Shares

Metallic Apple-logotyp

Apple har enligt uppgift varnat leverantörer för att det kommer att minskas med 20 procent i beställningar på nya iPhone-delar. Nyheten kommer med tillstånd av Nikkei som citerar branschkällor.

Med en minskning av orderingången på en femtedel verkar det som om Apple förväntar sig att sälja 80 miljoner nya modeller av iPhones i år, en minskning från 100 miljoner. Apple tros planera att lansera tre nya iPhone-modeller senare i år, och det verkar som om företaget förväntar sig att sälja färre än vad det gjorde med iPhone X och iPhone 8.

Se även:

Nikkei beskriver Apple som “tar en försiktig inställning till smarttelefonsändningar”. En källa från iPhone-leverantörskedjan berättade för Nikkei Asian Review: “Apple är ganska konservativ när det gäller att göra nya order för kommande iPhones i år. För de tre nya modellerna specifikt kan den totala planerade kapaciteten vara upp till 20 procent färre än förra året årets order. “

Apples aktiekurs tog en 2-procents träff när nyheterna bröt ut, och dess leverantörer slogs med upp till 6 procent.

Man tror att det höga priset på iPhone X är ansvarig för en minskning av efterfrågan på Apples flaggskeppslur – något som har besvikit investerare. Om några månader kommer företaget att avslöja sin senaste telefon och har redan varnat leverantörer att vara redo med produktionen av två OLED-modeller; en tredje handenhet förväntas ha en LED-skärm och vara den billigaste av trion.

Bildkredit: Benny Marty / Shutterstock

0 Shares