Apple är det varumärke som mest imiteras i nätfiskeattacker

0 Shares

Nätfiske

En ny studie från Check Point Research belyser de varumärken som oftast imiteras av brottslingar i försök att stjäla enskildes personliga information eller betalningsuppgifter.

Brand Phishing-rapporten för första kvartalet i år visar att Apple var det mest efterliknade varumärket, upp från sjunde plats i sista kvartalet 2019.

Rapporten visar 10 procent av alla phishing-försök relaterade till Apple (upp från två procent under Q4 2019), då dåliga aktörer försökte dra nytta av dess kraftfulla varumärkesigenkänning. Netflix ligger på andra plats med nio procent av alla nätfiskeförsök relaterade till företaget, delvis på grund av ökningen av personer som får tillgång till tjänsten under koronaviruspandemin. Under tiden steg Chase Bank-varumärket med tre procent från Q4 2019 till sjätte plats, med fem procent av alla phishing-försök att utnyttja detta varumärke.

De industrisektorer som mest sannolikt kommer att riktas mot varumärkesfiske är teknik, följt av bank och media. Detta illustrerar en bred spridning av några av de mest kända och mest använda konsumentbranscherna, särskilt under koronaviruspandemin och tillhörande karantän, när individer brottas med fjärrarbetsteknik, potentiella förändringar i ekonomin och en ökning av användningen av hemunderhållning tjänster som streaming.

“Cyberbrottslingar fortsätter att utnyttja användare genom att anta mycket sofistikerade nätfiskeförsök via e-post, webb- och mobilapplikationer som påstås vara från välkända varumärken som de vet kommer att vara i hög efterfrågan just nu, oavsett om det är en högprofilslansering eller bara generellt i beteendeförändringar som vi har sett under Coronavirus-pandemin, säger Maya Horowitz, chef för hotinformation och forskning, produkter vid Check Point. “Nätfiske kommer att fortsätta att vara ett växande hot de närmaste månaderna, särskilt när brottslingar fortsätter att utnyttja rädslan och behoven hos människor som använder viktiga tjänster från sina hem. Som alltid uppmuntrar vi användare att vara vaksamma och försiktiga när de lämnar ut personuppgifter.”

Du kan läsa mer om resultaten på Check Point-bloggen.

Bildkredit: wk1003mike / Shutterstock

0 Shares