Apple är mer miljövänligt än Facebook, Google och Microsoft

0 Shares

Bitt äpple

Greenpeace har för tredje året i rad kronat Apple till det mest miljövänliga teknikföretaget. Cupertino, Kalifornien-baserade jätten ligger långt före de flesta av de stora aktörerna inom området, och är ett av bara tre företag som får A-betyg från NGO, tillsammans med Facebook och Google.

Med en poäng på 83 procent har Apple det högsta klara energiindexet, med lite naturgas, kol och kärnenergi. Facebook kommer på andra plats med 67 procent medan Google tar den sista platsen på pallen med en poäng på 56 procent. Båda företagen litar mer på naturgas, kol och kärnenergi än Apple.

Adobe, Microsoft och Salesforce får en “B” (tack vare poäng på 23 procent, 32 procent respektive 43 procent), medan spelare som Amazon, HP, IBM och Naver får “C”. Samsung är en av de sämst presterande, och får en D, tack vare ett rent energiindex på bara 11 procent.

Om vi ​​tittar på streamingtjänster leder YouTube paketet inom videofältet, med A-betyg och en poäng på 56 procent, medan iTunes är det mest miljövänliga i musik- och ljudkategorin – det får också A men ett rent energiindex som är mycket högre, 83 procent.

Både iMessage och WhatsApp får A-betyg i meddelandefältet. Google är den enda sökmotorn som får toppbetyg och kommer före Bing och Yahoo, som båda får B. I sociala medier är det Facebook och dess Instagram-dotterbolag som får A-betyg (och en ren energipoäng på 67 procent).

Greenpeace förklarar att indexet för ren energi bygger på hur mycket energi ett företags anläggningar kräver och hur mycket förnybar energi som används för att driva det. Slutresultatet härrör från data som publiceras av teknikföretag, resultatrapporter, investeringsinformation och mer.

Rapporten, med titeln Clicking Clean: Vem vinner loppet för att bygga ett grönt internet?, går i detalj över energiförbrukningen, hur dataförbrukningen påverkar den, kontrakt för förnybar energi, strategier, hinder, stora marknader över hela världen och mer. Det finns att ladda ner här.

Fotokredit: studioVin / Shutterstock

0 Shares