Apple är redo att dominera medielandskapet – här är varför

0 Shares

Det har skett en hel del “medieflyttningar” i mobilvärlden nyligen, inklusive lanseringen av Facebook News, Samsungs “rebrand” av Bixby Home till Samsung Daily och mer som visar att kampen om konsumenternas uppmärksamhet på mobila enheter snabbt värms upp.

Men Apples rörelser inom både hårdvara, programvara och media ger dem långt framåt när det gäller att göra friktionsfria, sömlösa och integrerade medieupplevelser. Apples hårdvara och mjukvara (som redan finns i miljontals händer) sträcker sig från klockan och telefonen till surfplattan och TV: n, vilket möjliggör medieintegrationer över olika enheter (t.ex. rekommendationer, kontroll osv.) Som kommer att förändra medielandskapet. Dessutom äger eller har Apple redan partnerskap med strömmande video, nyhetsförlag, speltillverkare och mer, vilket ger dem makten, skalan och räckvidden för att dominera media.

Apple är en mästare i att driva mediesucces genom att leverera en friktionsfri innehållsupplevelse. Titta på Apple News. Den kommer förinstallerad på iPhone och integreras sömlöst med alla funktioner på enheten. Användare levereras personligt innehåll på “minus-en” -skärmen på sin telefon – bara ett svep från startskärmen. I en era där man lätt kan bli överväldigad av det stora antalet innehållsalternativ, har Apple gjort det super lätt att hitta vad du vill. Svep åt vänster eller fråga Siri. Det är så enkelt.

Det är enkelt – kombinerat med populariteten hos iPhones och andra Apple-enheter – tar utmaningen att nå räckvidden. För många av oss som sveper åt vänster för att se rubrikerna, gör det det oklart. Varför bry sig om att öppna en app eller skriva in en URL när allt du behöver göra är att svepa en gång? För mig är det en vana. Jag vaknar på morgonen, tar min telefon och sveper åt vänster för att se vad som händer i världen. Det är inte ens ett medvetet försök längre – det är automatiskt. Att “första touch” är den absoluta nyckeln till att nå räckvidden.

Tro det eller ej, överbelastning av val är en riktig sak, och Apples förståelse för det är en del av vad som driver deras framgång. Med så många innehållsalternativ står konsumenter inför en slags “analysförlamning” som gör det svårare, inte lättare, att bestämma vad de ska läsa, titta på eller lyssna på under de korta stilleståndstiderna under hela dagen. Genom att sätta upp curated, snackable innehåll så sömlöst har Apple enkelt löst ett problem för konsumenterna. Lås upp din telefon och Siri / Apple News har innehåll som den vet att du kommer att gilla just där, bara väntar på dig. Det är som upplevelsen att handla hos Trader Joe kontra Walmart: valet har gjorts åt dig, och det är förmodligen högre kvalitet och roligare än vad du skulle välja själv.

Just nu är Apple News (och Apples inverkan på media överlag) i sin linda, men förvänta dig inte att det stannar där: det kommer att utvecklas och förbättras, precis som Siri har gjort. Här är ett potentiellt framtidsscenario: Om du i dag låser upp din telefon ser du föreslagna appar högst upp på skärmen minus en. I framtiden hittar du en hemskärm som effektivt är en Siri-driven Apple News-upplevelse tillsammans med Siri-drivna appförslag. Jag förutspår att om du tittar på din telefon först på morgonen – timmar efter din senaste incheckning på Facebook – hälsas du av Siri-drivna Apple News för att starta din dag med en noll-touch, kurerad Apple News-uppdatering tillsammans med en snabbvalsväg tillbaka till Facebook. Det är en subtil förändring, men det kan ha en betydande negativ inverkan på Facebook-konsumtionen. Verto Analytics fann att så mycket som 18 procent av Facebooks användning kommer från användare som helt enkelt lämnade appen öppen efter sitt senaste besök.

Denna förbättrade upplevelse på minus-en-skärmen kommer nästan säkert att överföras till din Apple TV och andra enheter. Framåt kommer skärmen att gå bortom Apple News och fyllas med ännu mer personligt innehåll, inklusive erbjudanden, spel, erbjudanden, evenemang och Apple TV-integration.

Apples förståelse av dina medievanor över enheter gör att de kan göra rekommendationer över flera enheter. Det är till exempel lätt att föreställa sig att Siri ger dig Apple TV-förslag baserat på vad du läser på Apple News. Dessutom kan integrationen sträcka sig utöver rekommendationer och tillåta kontroll över flera enheter. Tänk dig att du ser ett förslag, bara sveper det mot din Apple TV och har det förslaget lagt till din bevakningslista – omedelbart spelas eller AirDropped till dina senaste iCloud-meddelanden. Denna friktionslösa användarvänlighet kan göra Apples rekommendationer till standardmediavalet för oss i en värld mättad med val.

Så småningom kommer medievalen du gör under de cirka 100 gånger du har plockat upp din mobila enhet under dagen inbäddat och integrerat i Apples ekosystem, vilket gör det enkelt att bära med dig på dina andra skärmar. Apple kommer nästan säkert att skapa en konsekvent, personlig skärmupplevelse.

Så, till den ursprungliga punkten, vem kommer att kunna tävla med den här upplevelsen? Facebook med Portal? De har verkligen data och innehåll, men om deras sista förflyttning till hårdvara är någon indikation skulle jag inte tappa sömn över denna konkurrent. Samsung kan ha en bättre chans, särskilt om de kan arbeta med operatörer för en mer personlig upplevelse. Stora enheter, mediaval och integrerad teknik är dock nycklarna. Medan Samsung har bra hårdvara och kan skapa partnerskap genom sin relation med Google, återstår det att se om de kan sätta ihop allt som Apple har börjat göra.

De enda andra potentiella konkurrenterna, åtminstone här i USA, är trådlösa operatörer – med deras räckvidd till enheter, kabel- och medieegenskaper. Frågan för dem kommer att vara om de kan komma ikapp på innovationsfronten – eller om Apple redan har för mycket försprång i det området i detta skede av spelet.

Fotokredit: TK Kurikawa / Shutterstock

Greg Wester är Chief Marketing Officer på Mobile Posse. Han är 20 år gammal veteran inom interaktiv marknadsföring och reklam. Han har haft ledande roller inom områden som spänner över affärsutveckling, företagsstrategi, kampanjoptimering, forskning och reklamförsäljning. Innan Mobile Posse var Greg COO på VoodooVox, där han ledde reklamförsäljning och alla funktioner för försäljning, marknadsföring och PR.

0 Shares