Apple är smart att anlita hackare och iPhone 7-jailbreakers för att säkra iOS och macOS

0 Shares

AppleSmartKidGlassesBaby

Apple har historiskt varit väldigt skyddade och hemliga. Även om detta fortfarande är sant idag har företaget definitivt blivit mer öppet efter Steve Jobs död. Uppriktigt sagt, det faktum att det finns det nu offentlig betas för både iOS och macOS är fantastiskt för Apple-troende. Förra månaden lanserade företaget till och med sitt första bug bounty-program! Varför dämpade Apple sin skyddade position? Det måste. I takt med att teknikmarknaden utvecklas och säkerheten blir ett större fokus är det inte möjligt att fånga alla buggar och sårbarheter internt.

Medan bugbounty och offentliga beta var mycket kloka steg, tar företaget uppenbarligen sakerna ett steg längre. Enligt Forbes anlitar Apple iPhone-jailbreakers och andra hackare (som Luca Todesco, Nicholas Allegra och Patrick Wardle) för att stärka säkerheten för sina produkter med det ovannämnda bug bounty-programmet. Det ryktas faktiskt att det händer vid ett hemligt möte. Om det är sant, är företaget smart att lita på dessa människor?

Många iPhone-användare gillar att jailbreaka sina enheter, och ja, jag kan förstå överklagandet. Du kan få din telefon att göra saker som Apple inte tänkt, inklusive roliga anpassningar. Problemet? Det gör din iPhone eller iPad mindre säker. Varje gång ett utnyttjande upptäcks som möjliggör jailbreaking, eller om en sårbarhet upptäcks i macOS, lyfter det fram ett fel som Apple saknade – det är pinsamt för företaget.

Vissa buggar och sårbarheter kan utnyttjas av skadlig kod, som vi såg förra månaden. Medan iPhone ses av många som säkra, visade sig hackare spionera på människor. Det lappades snabbt med iOS 9.3.5, men det finns ingen som säger hur länge sårbarheten hade varit i naturen. Denna skadliga program lyfter särskilt fram varför Apple måste göra allt för att säkra sina produkter – inklusive att arbeta med kända hackare.

Tyvärr kan det vara ganska lönsamt att sälja dessa buggar och exploateringar till illvilliga grupper och regeringar – det är stor affär. För att Apple ska kunna rekrytera dessa människor till sitt program måste det göra en av två saker – överträffa andra enheter som köper dem, eller bygga en relation med hackarna. Om Apple verkligen har bjudit in dessa människor som Forbes hävdar kan de försöka göra det senare.

LÄS OCH: eBay ‘Snabbförsäljning’ betalar dig kontant för din smartphone (så att du kan få iPhone 7)

Vem deltar förutom de tidigare nämnda inbjudna? Forbes säger följande.

Forbes tror att andra som gjorde nedskärningen inkluderar noterade iPhone- och Mac-hackare Francisco Alonso, Stefan Esser, Braden Thomas, Pedro Vilaca och Jonathan Zdziarski. Tidigare Apple-ingenjör Alex Ionescu, Steven De Franco (bättre känd i jailbreak-samhället som ih8sn0w), och en medlem av det berömda Pangu-jailbreak-besättningen, Hao Xu, är också bland de inbjudna.

Huruvida detta hemliga möte lönar sig för Apple återstår att se. Om det högsta som iPhone-tillverkaren kommer att betala är 200 000 dollar, och andra grupper (som Cellebrite) kommer att erbjuda dem mer, kan dessa hackare och jailbreakers vara frestade att klippa ut Apple. Kontanter är kung, eller hur?

Tim Cook och företaget kanske vill överväga högre betalningar, eller för att ta saker längre, anställa dessa människor på heltid. Ja, jag föreslår faktiskt att dessa människor ska bli officiella Apple-anställda. Med det sagt måste de naturligtvis kontrolleras. Dessa människor är utan tvekan smarta, men deras pålitlighet och förmåga att anpassa sig till företagsvärlden måste bevisas.

Tror du att Apple är klokt att arbeta med jailbreakers och hackare eller spelar det med eld? Berätta för mig i kommentarerna.

Fotokredit: Goncharenya Tanya / Shutterstock

0 Shares