Apple avskräcker installationen av batterier från tredje part genom att visa varningar om batterihälsa

0 Shares

iPhone-batteri

I ett drag som kommer att visa sig mer än lite kontroversiellt, använder Apple Battery Health-funktionen i iOS för att starkt avskräcka människor från att använda billigare tredjepartsbatterier snarare än officiella Apple-enheter.

Nu, om du installerar ett icke-officiellt batteri i en iPhone XS, XR eller XS Max, visar Battery Health ett “Service” -meddelande som vanligtvis används för att indikera att det finns ett problem. Klicka igenom så visas ett meddelande som säger: “Det går inte att verifiera att denna iPhone har ett äkta Apple-batteri. Hälsoinformation finns inte tillgängligt för detta batteri”.

Se även:

Förändringen märktes först av iFixit som tillkännagav upptäckten genom att säga: “Genom att aktivera ett vilande mjukvarulås på sina nyaste iPhones tillkännager Apple effektivt en drastisk ny policy: endast Apple-batterier kan användas i iPhones, och bara de kan installera dem” .

Servicemeddelandet är vad Battery Health brukar visa när det finns någon form av problem med en iPhones batteri, inklusive att det är gammalt och försämrat. Den senaste ändringen innebär dock att meddelandet visas för alla tredjepartsbatterier, även om de är helt nya.

Som iFixit förklarar:

Det är inte ett fel. det är en funktion Apple vill ha. Såvida inte ett Apple Genius eller en Apple-auktoriserad tjänsteleverantör autentiserar ett batteri till telefonen, visar den telefonen aldrig batteriets hälsa och rapporterar alltid ett vagt, olycksbådande problem.

I en video visar Justin från The Art of Repair att Apple nu låser batterier i telefoner:

Även om man kan argumentera för att Apple är orolig för att iPhone-användare kan installera batterier av låg kvalitet i sina telefoner, skulle det mer cyniska svaret vara att företaget försöker skrämma folk till att köpa dyrare batterier direkt från Apple snarare än en tredje part.

Det här är inte första gången Apple fångas på att blockera eller avskräcka användningen av komponenter från tredje part. liknande aktivitet har sett i förhållande till ersättningsskärmar och hemknappar.

Bildkredit: Poravute Siriphiroon / Shutterstock

0 Shares