Apple avslöjar dåliga reparationsgrader för MacBooks och iPhones

0 Shares

Trasig iPhone

För att följa “rätten att reparera” lagar i Frankrike har Apple avslöjat reparationsgrader för olika modeller av MacBook och iPhone. Kanske inte förvånande, betyg gör för ganska dyster läsning.

Bedömningarna baseras på analys av hur enkelt det är att demontera en enhet, hur lätt det är att få tag på reservdelar och tillgängligheten till reparationsmanualer. Tanken bakom betyg är att ge människor en uppfattning om hur troligt det är att de kommer att kunna fixa problem själva, och Apples låga poäng visar att reparationer hemma ganska mycket kan uteslutas över hela linjen.

Se även:

Den franska webbplatsen MacGeneration avslöjar att den högst rankade iPhone när det gäller enkel reparation är iPhone 7. Med en poäng på bara 6,7 ​​av 10 är det inte ens det som de flesta skulle betrakta som en hög reparationsgrad – och faktum det är det högsta är något deprimerande för alla som gillar idén att fixa saker för sig själva.

Den nuvarande iPhone 12 mini, 12, 12 Pro och 12 Pro Max får alla betyg av 6 av 10. Lägsta betyg på 4,5 ges till iPhone XR och iPhone 11 Pro Max.

För bärbara ägare är nyheterna inte mycket bättre; olika modeller av MacBook Pro och MacBook Air får också låga poäng. Den nya MacBook Air M1 har fått 6,5 av 10, medan den nya 13-tums MacBook Pro M1 får 5,6 av 10. Den sämst presterande modellen är en koppling mellan 2018 MacBook Pro och M1-modellen, och det bästa är MacBook Air 2017 med en poäng på 7 av 10.

Apples fullständiga lista över reparationsresultat hittar du här.

Bildkredit: Rokas Tenys / Shutterstock

0 Shares