Apple avslöjar iPhone X – men erbjuder den tillräckligt för att motivera sitt höga pris?

0 Shares

Apple X

Det har ryktats och till och med avslöjats i ett antal läckor, men iPhone X (iPhone 10 som den kallas för) är nu officiell.

Superflaggskeppet från Apple har en OLED-skärm från kant till kant med Super Retina-skärm som gör bort Home-knappen, en avancerad upplåsningsmetod för Face ID som ersätter Touch ID, A11 Bionic-chip, trådlös laddning och en förbättrad bakre kamera med dubbel optisk bildstabilisering och mer.

“I mer än ett decennium har vår avsikt varit att skapa en iPhone som alla visas. IPhone X är förverkligandet av den visionen”, säger Jony Ive, Apples designchef. “Med introduktionen av iPhone för tio år sedan revolutionerade vi mobiltelefonen med Multi-Touch. IPhone X markerar en ny era för iPhone – en där enheten försvinner i upplevelsen.”

Face ID använder en framåtvänd 7-megapixel TrueDepth-kamera (som består av en punktprojektor, infraröd kamera och översvämningsbelysning) för att låsa upp din telefon och kan också användas för att autentisera och betala för saker.

Även om OLED-skärmen är ny finns mycket av det som erbjuds av iPhone X också på iPhone 8/8 Plus. Båda drivs av ett supersnabbt A11 Bionic-chip (en sexkärnig CPU-design med två prestandakärnor som är 25 procent snabbare och fyra effektivitetskärnor som är 70 procent snabbare än A10 Fusion) och stöder trådlös Qi-laddning och porträttbelysning (på de främre och bakre kamerorna) som låter dig ändra utseendet på ett foto innan du tar det.

iphonex-laddning-dock-front

Den 5,8-tums Super Retina-skärmen erbjuder äkta svarta, en miljon-till-en-kontrastförhållande och brett färgstöd och Dolby Vision och HDR10.

Det bakre kamerasystemet på 12 megapixlar (bakre kamera, som Apple kallar det) erbjuder dubbel optisk bildstabilisering. Ƒ / 1,8-bländaren på vidvinkelkameran sammanfogar en förbättrad ƒ / 2.4-bländare på tele-kameran.

iphonex-truedepth-back-camera

IPhone X kan också skapa Animoji – animerade djuremoji som speglar dina ansiktsuttryck – och kamerorna har, enligt Apple, anpassats för den “ultimata AR-upplevelsen” tack vare nya gyroskop och accelerometrar för rörelsespårning.

När det gäller prissättning – ja, rykten om att det skulle bryta $ 1000-barriären var rätt på. iPhone X kommer att finnas i silver och rymdgrå med kapacitet på 64 GB och 256 GB. Den förra kommer att prissättas till $ 999 / £ 999, medan den senare är $ 1149 / £ 1149.

Den kan förbeställas från 27 oktober och kan köpas den 3 november. Förvänta dig att den flyger från hyllorna.

Med lanseringen av den nya iPhone 8 och iPhone X (10) är den stora obesvarade frågan, kommer vi att se en iPhone 9, eller kommer Apple att ta ett blad ur Microsofts bok och hoppa över det numret helt som programjätten gjorde med Windows 10?

0 Shares